Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) не подписва в

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) не подписва в
Коментари Харесай

Бомба от Асен Василев: МРРБ бави аванси по общински програми!

Министерството на районното развиване и благоустройство (МРРБ) не подписва в период договорите по общинската стратегия и по предоставените документи не отпуска задатъци. Това съобщи някогашният финансов министър и съпредседател от ПП-ДБ Асен Василев.

Притеснителната информация от над 20 общини е получена в ПП-ДБ през последната седмица посочи той.

Василев напомни, че служебният финансов министър Людмила Петкова е декларирала, че в тазгодишният бюджет за задачата са заложени 1,7 милиарда лева От тях за задатъци са употребявани единствено 500 милиона за задатъци.

Съпредседателят на ПП-ДБ сложи значим въпрос, точно:

“Защо Министерство на регионалното развитие не обработва подадените в период документи? ”

Той посочи, че по време на ръководството на ПП-ДБ и, когато той е бил финансов министър, са се подписали над 700 контракта за 3 седмици.

“Сега имаме общини на Българска социалистическа партия, на ГЕРБ, на ПП-ДБ, които не изплащат задатъци за общинска стратегия. Идеята на общинската стратегия е всяка община по Закона в бюджета да получи средства в период, с цел да си извърши плановете “, акцентира Василев.

Той прикани партиите да си защитят най-малко техните кметове.

„ Поведението на Министерство на регионалното развитие е безусловно дестриктивно! “, отсече съпредседателят на ПП-ДБ.

SafeNews напомня, че Асен Василев се хвали в ефир: Не сме последни в Европа, предпоследни сме!

Тази констатация той направи на 24 септември. Тогава съпредседателят на обединението акцентира, че България, не е последна по приходи в Европейския съюз. Той се похвали, че страната отлепила от дъното. Тогава депутатът посочи, че за него е огромна горделивост, че инвестииците в човешкия капитал, в хората на страната, през обучение, през опазване на здравето, през приходи, през примерно данъчния заем за млади фамилии, през безплатните учебници за децата в учебно заведение до 12-ти клас, през това да има помощи за първия образователен ден – всичко това е помогнало на младите фамилии да имат повече деца.

 

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР