Министерският съвет прие на заседанието си днес Годишен доклад за

...
Министерският съвет прие на заседанието си днес Годишен доклад за
Коментари Харесай

Кабинетът прие доклад за състоянието на националната сигурност през 2022 г.

Министерският съвет одобри на съвещанието си през днешния ден Годишен отчет за положението на националната сигурност през 2022 година, оповестиха от пресслужбата на кабинета. Секретариатът на Съвета по сигурността към Министерския съвет ще показа отчета в Народното събрание. 

Внасянето в Народното събрание на Годишния отчет за положението на националната сигурност през 2022 година е в осъществяване на Закона за ръководство и действие на системата за отбрана на националната сигурност. Основна цел на отчета е да показа оценките на изпълнителната власт за рисковете, заплахите и заканите, за успеваемостта и ефикасността на политиката за национална сигурност през 2022 година, за дейностите, които институциите на държавната власт възнамеряват да подхващат през идващия интервал. 

Годишният отчет за положението на националната сигурност има значително значение за информирането на обществените институции и гражданските организации, както и на структури на НАТО, Европейския съюз и на интернационалните организации по отношение на политиката за сигурност на Република България.

На изключително съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет рано тази заран беше разисквано изключително съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР