По време на парада по случай Деня на победата тази

...
По време на парада по случай Деня на победата тази
Коментари Харесай

Само един танк на парада в Москва за Деня на победата

По време на парада по случай Деня на успеха тази година Русия сподели единствено един танк.

Всяка година Москва се обгръща в патриотични одежди за Деня на успеха - празник на успеха над нацистка Германия във Втората международна война.

Днес се отбелязва 79-ата годишнина и президентът на Русия Владимир Путин произнесе тирада на парада на Червения площад, като посочи военния потенциал на страната си в тирада, ориентирана както към задграничната, по този начин и към локалната аудитория.

Владимир Путин употребява тазгодишната си тирада в Деня на успеха, с цел да се опита да предизвести, че бойните сили на Русия са " постоянно подготвени ", само че призна, че страната минава през " сложен интервал ", заяви Sky News.

По време на парада в Москва присъстваше единствено един танк - защото страната продължава да отделя забележителна огнева мощност и запаси за войната си в Украйна.

Танкът Т34 от Втората международна война беше единственият, който присъстваше - както и предходната година.

Съобщава се, че по време на парада през 2020 година са участвали над 20 танка, до момента в който през 2023 година - единствено един, а през 2024 година - още веднъж един.

Други бронирани транспортни средства бяха снимани, до момента в който хиляди военнослужещи маршируваха по време на парада.

По време на тазгодишната си тирада Путин призна, че Русия минава през " сложен интервал ", защото " бъдещето на родината зависи от нас ".

" Днес, в Деня на успеха, ние осъзнаваме това още по-силно " , сподели той, преди да предизвести:

" Нашите стратегически сили са постоянно в бойна подготвеност. "

Лидерът на Кремъл съобщи също по този начин, че съветските нуклеарни сили са постоянно в бойна подготвеност, до момента в който се обръщаше към събралите се редици от съветски военнослужещи.

Путин, който тази седмица стартира петия си мандат, съобщи, че Русия ще направи всичко допустимо, с цел да избегне световна борба, само че няма да разреши на никого да я заплашва.

Той употребява речта си и с цел да насочи обръщение към съветските войски, които се борят в Украйна, пробвайки се да укрепи техния морал, защото войната продължава да се проточва.

Той приключи: " За Русия! За победа! " Ура! ", а хиляди бойци ликуваха в отговор.

Според водещ проучвателен център по-рано тази година Русия е почнала да преоборудва старите танкове, откакто е изгубила 3000 по време на боевете в Украйна.

По време на войната с Украйна Москва е изгубила огромна част от наличния си инвентар от танкове отпреди нашествието, само че разполага с задоволително по-нискокачествени бронирани машини на склад, съобщи Международният институт за стратегически проучвания (IISS).

Но даже и след тези загуби IISS съобщи, че Русия към момента разполага с към два пъти повече бойни танкове от Украйна.

Откакто пристигна на власт, Путин трансформира 9 май във значима част от политическата си стратегия, демонстрирайки военна мощност.

Всяка година колони от военни транспортни средства и ракети минават през Червения площад, а ескадрили от изтребители се реят над главите на публиката, до момента в който ветерани, окичени с медали, се причисляват към Путин, с цел да създадат обзор на парада.

Много от тях носят черно-оранжевата лента " Свети Георги ", която обичайно се свързва с Деня на успеха.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР