Министерският съвет предлага на президента Румен Радев да острани председателя

...
Министерският съвет предлага на президента Румен Радев да острани председателя
Коментари Харесай

Кабитетът иска от Радев да уволни шефа на ДАНС


Министерският съвет предлага на президента Румен Радев да острани ръководителя на ДАНС Димитър Георгиев. Това решение е взето на днешното съвещание на кабинета и бе оповестено на брифинг от служебния министър председател Стефан Янев.

Янев обоснова решение си с държанието на Георгиев, с това, че е бил в отпуск при встъпването в служба на новото държавно управление и поради абсурда с подслушваните опозиционни политици преди изборите на 4 април.

" С държанието си този ръководител сътвори казус, с което накърни престижа на службата и сътвори съображение да се счита, че той приема политически стимулирани дейности ". С тези думи министър председателят изясни претекстовете за решението.

Мястото на Георгиев ще бъде заето от Пламен Тончев, който е дълготраен чиновник на Агенцията и шеф на районна конструкция на ДАНС.

„ По отношение на другите ръководители на служби, когато пристигна време ще ви осведомявам съответно “, сподели още Стефан Янев.

По думите на премиера, държавното управление се пробва „ да освободи страната от незаконосъобразните практики и дейности “.

„ Не проследявам изказванията на партийните водачи, не мога да разясня кой какво е споделил в елементи, само че мога да ви кажа един коментар на рефрен, който се повтаря в последно време – че служебното държавно управление е с амбициозна стратегия да овладява страната. Мисля, че от нашите дейности по-скоро може да извършите извода, че се опитваме да освободим страната от незаконосъобразни практики и дейности “, съобщи Янев.

„ Критерият, който сме споделили освен за службите, а и за всички жители, които работят в администрацията на високи управнически равнища е, че за оставане на служба е тяхната честност и професионализъм. Ако установяваме, че има проблем с тези данни, ще предприемем нужната промяна в каквато посока е нужна “, добави той.

„ Това го върша с ангажимента, че такива смени ще се вършат единствено на управнически равнища. Хора, които не демонстрират професионализъм, честност и ангажираност към длъжностите, които заемат. Всички останали жители, работещи в администрацията да бъдат спокойни, не тръгваме да вършим чистки. Нито имаме желание да променяме устройствените си правилници или бюджетирането надлежно да се закриват административно бройки. Надяваме се страната да върви в естествен темп на работа “, увери Янев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР