Министерският съвет одобри присъединяването на Министерството на финансите като пълноправен

...
Министерският съвет одобри присъединяването на Министерството на финансите като пълноправен
Коментари Харесай

Министерството на финансите става пълноправен член на Международната мрежа за финансово образование на ОИСР

Министерският съвет утвърди присъединението на Министерството на финансите като пълновръстен член към Международната мрежа за финансово обучение (International Network on Financial Education - INFE) на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) и упълномощи министъра на финансите да предприеме нужните дейности за кандидатстване.

Членството в INFE е на равнище институции. Към сегашния миг в нея вземат участие към 270 обществени организации от 123 страни.

С присъединението към Международната мрежа за финансово обучение на България ще бъде възложен достъп до разнообразни интернационалните формати, на които се разпознават положителни практики и се обменя опит в региона на финансовата просветеност. Това ще способства за построяването и сполучливото използване на един работещ механизъм за възстановяване финансовата просветеност на популацията.

Участието на страната ни в INFE е залегнало и като мярка в Плана за деяние за присъединението на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз (2019-2020 г.).

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР