Министерският съвет одобри график на дейностите по изграждане на Националната

...
Министерският съвет одобри график на дейностите по изграждане на Националната
Коментари Харесай

Правителството ще ускори графика за строежа на Националната детска болница

Министерският съвет утвърди график на дейностите по създаване на Националната детска болница. 100 млн. лв. от държавния бюджет са обезпечени за почистване на терена, планиране и други действия към градежа ѝ, а с 9 месеца се редуцира срокът за построяването на националната педиатрията.
Прочетете още
На 1 юни стартира разчистването на терена в Горна Баня, където ще бъде Националната детска болница. Два следващи дни изпълнителят на плана не е правил никакви действия по разчистването на терена за детската болница, разгласи преди началото на държавното съвещание служебният министър председател.

" Направихме специфична инспекция, там нямаше никакви действия ", посочи служебният министър председател.

" Една от аргументите, която уточни изпълнителят е, че би трябвало да се даде оборудване, промяна на нож за рязане на металната част и превозването навръх тази част е лишило малко време, само че към този момент е доставен и е стартирана тази работа за премахването на металните структури ", изясни доктор Галя Кондева, длъжностен министър на опазването на здравето.

Премиерът увери, че планът е приоритет и до последния ден на служебното държавно управление ще се следи какво се случва по него.

Малко по-късно от държавното управление оповестиха, че се работи върху съкращаването на периодите.

Изграждането на болничното заведение би трябвало да стартира идната година, а парите за това ще са от бюджета за 2025-а. Яснота за нуждата от фрагменти и съоръжение ще има след отчета от Европейската капиталова банка, написа Българска национална телевизия. 

" В момента на територията на София има 13 лечебни заведения, които извършват разнообразни функционалности във връзка с обезпечаване на педиатричната помощ и грижата за деца. Все още вървят диспути по какъв начин да бъде структурирана болничното заведение - дали тези 13 лечебни заведения ще се трансферират в новата, или ще се прави една болница, в която да има сложна осигуреност на грижата, плюс висока профилирана активност - имам предвид трансплантационната активност на децата ", съобщи доктор Галя Кондева, длъжностен министър на опазването на здравето.

Изборът за социална поръчка за планиране на болничното заведение би трябвало да стартира през септември.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР