Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общини за

...
Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общини за
Коментари Харесай

Дават допълнителни 111 млн. лв. за храмове и инфраструктура

Министерският съвет утвърди спомагателни прехвърляния по бюджетите на общини за 2018 година в общ размер на 110,9 млн. лева и 358 хиляди лева за ремонт и довършителни действия на православни храмове в гр. Варна и гр. Русе.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Разчетени са средства по бюджета на община Пловдив в размер на 9 млн. лева за финансиране на построяването на нова или възобновяване на съществуваща културна инфраструктура (художествени галерии, кина, зали за краткотрайни експозиции) и за възобновяване на друга градска среда (площад „ Централен “ и прилежащи културни пространства и др.).

Финансираните обекти са в осъществяване на признатата с Решение № 302 на Министерския съвет от 2 юни 2017 година Многогодишна стратегия (2015-2019 г.) за поддръжка на определения за Европейска столица на културата български град.

По бюджета на Столична община е очакван спомагателен трансфер в размер на 15 млн. лева за финансиране построяването на уголемение на метрото – Трета метролиния, стадии І и ІІ, сектора от бул. „ Владимир Вазов “ – ЦГЧ – жк „ Овча купел “ – кв. „ Горна баня “. Проектът е продължение на изграждащата се Трета метролиния от бул. „ Владимир Вазов “ до жк „ Овча купел “ със взаимна жп спирка и метростанция на жп линията София-Перник в кв. „ Горна баня “ и ново метродепо в кв. „ Земляне “.

С постановлението са утвърдени средства по бюджетите и на редица други общини, които са предопределени предпочитано за ремонт на общинска улична мрежа и за осъществяване на редица инфраструктурни планове в поддръжка на общинската обществена и жилищна среда.

Допълнителните прехвърляния по бюджетите на общините и по бюджета на Министерския съвет се дават за сметка на плануваните средства в централния бюджет за 2018 година и за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР