Министерският съвет (МС) ще обсъди на редовното си заседание подготовката

...
Министерският съвет (МС) ще обсъди на редовното си заседание подготовката
Коментари Харесай

Кабинетът обсъжда подготовката и провеждането на местните избори

Министерският съвет (МС) ще разиска на постоянното си съвещание подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Кабинетът ще назначи заместник-председател на Държавна организация „ Национална сигурност " (ДАНС), ще одобри Национален проект за противопоставяне на тероризма и ще утвърди промени в Закона за защитата и въоръжените сили на България.

Правителството ще утвърди и спомагателни разноски по Бюджета на Министерството на стопанската система и промишлеността за 2023 година, както и филантропична помощ за Украйна в размер на 293 376 лева

Министерски съвет ще прегледа и Проект на решение за даване на дерогация, по отношение на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

В дневния ред на кабинета е включен и Проект на решение за отчуждаване на части от парцели – частна благосъстоятелност, за държавна потребност за създаване на обслужваща техническа инфраструктура – пътна връзка към софтуерната площадка на приемно-пускова станция „ Нови искър " и кранов възел 1 от обект „ Междусистемна газова връзка България – Сърбия ", в землището на Нови искър.

Правителството ще утвърди и график на дейностите по превръщане на държавно дружество „ Българо-германски център за професионално образование ", както и съглашение по отношение на Централноевропейската стратегия за продан в университетското обучение (CEEPUS IV).

Кабинетът ще разиска и решение за безплатно даване за ръководство на парцели – обществена държавна благосъстоятелност, на Министерството на здравеопазването за потребностите на Регионалната здравна ревизия – Монтана.

Министерски съвет следва да прегледа и Проект на решение за разкриване на произвеждане за даване на позволение за търсене и изследване на петрол и природен газ в площта „ Блок 1-26 Хан Тервел ", ситуирана в изключителната икономическа зона на България в Черно море, и за съобщение за даване на позволение посредством конкурс.

Правителството ще внесе и предложение до президента Румен Радев за издаване на укази за освобождението на изключителния и пълномощен дипломат на България в Туркменистан и за назначението на изключителния и пълномощен дипломат на България в Азербайджан и за ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Туркменистан./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР