Министерски съвет одобри проект на закон за несъстоятелност на физическите

...
Министерски съвет одобри проект на закон за несъстоятелност на физическите
Коментари Харесай

МС одобри Закона за личния фалит на Крум Зарков

Министерски съвет утвърди план на закон за неплатежоспособност на физическите лица, придобил поданство като Закона за персоналния банкрут. Това заяви на брифинг в Министерски съвет министърът на правораздаването Крум Зарков. 

“Този закон е изключително значим, тъй като той предлага правна уредба по произвеждане на неплатежоспособност на физическите лица, която да запълни празнина и да уреди производството в състоветстявие е публичните упования, условията на актовете на Европейски Съюз и особеностите на правната ни система ”, разяснява Зарков и съобщи, че няма страна в Европейски Съюз, в която да няма законова наредба на персоналния банкрут. “България прекомерно дълго остана без подобен закон ”, съобщи Зарков.

Той разясни кой може да се възползва от този закон. “Само добросъвестни длъжници могат да желаят формиране на производството,  в случай че желаят да удовлетворят всички свои кредитори, и вследствие на това да бъдат освободени от непогасени отговорности ”, сподели Зарков и дефинира “добросъвестни длъжници ”. “Добросъвестен “ е оня дебитор, който поема обвързване, съгласно своето имуществено положение и приходи, и който със своите дейности не поврежда съзнателно, или заради немарливост, ползите на своите кредитори ”, изясни правосъдният министър. 

Несеквестируемото имущество на длъжника няма да се включва в масата неплатежоспособност и против него няма да може да бъде ориентирано осъществяване. “Той ще бъде предпазен ”, разясни Зарков и добави, че “Съдът ще дефинира прехрана, която служи за облекчаване на потребностите на длъжника и неговото семейство, съгласно фамилията и имуществото им положение, която не може да бъде по-малка от минималната работна заплата ”, сподели още той. 

Проектът е направен от Министерството на правораздаването и Министерството на нововъведенията и растежа. 

“Този закон е за да помогне на на хора, изпаднали във краткотрайно усложнение ”, сподели Зарков и сподели, че се надява той да бъде признат до края на 2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР