Министерски съвет е одобрил Законопроекта за домашното насилие, разписан в

...
Министерски съвет е одобрил Законопроекта за домашното насилие, разписан в
Коментари Харесай

Кабинетът уплътни защитата на жертвите на домашно насилие

Министерски съвет е одобрил Законопроекта за домашното принуждение, написан в съдружното съглашение на ръководещите, и необятно подсилен и от неправителствените организации. Това заяви след съвещанието на Министерски съвет министърът на правораздаването Надежда Йорданова. Тя разясни новите ограничения, които се включват в отбрана на жертвите, потърпевши от домашно принуждение.

Засилва се отбраната на жертвите, планува се и безвъзмездна правна помощ в по-голяма част от производствата, вкарва се възбрана на носене на муниции, оръжие, пиротехнически средства. Законопроектът планува и обвързване за създаване на осведомителна система, която да поддържа статистика, вкарва се и народен орган, който да координира всички политики, свързани с домашното принуждение.

" Държавата се ангажира да поддържа жертвите, като дава и леговище без достъп до външни лица. Ще се изградят и консултативни центрове за лицата, потърпевши от домашно принуждение ", разясни Йорданова. Тя заяви, че се ускорява и предварителната защита на случаите.
 Всеки ден 7 дами и 3 деца стават жертви на принуждение у нас
Всеки ден 7 дами и 3 деца стават жертви на принуждение у нас

Надежда Йорданова е подготвена със законодателни промени

Министър Надежда Йорданова изясни и за измененията в Търговския закон, изисквани от Плана за възобновяване и развиване. Те засягат компаниите в неплатежоспособност и стабилизация на физическите лица. " За първи път ограничения в България се одобряват ограничения за стабилизация на физически лица, става дума за лицата със свободни специалности, които нямат търговски закон в отбрана на своята активност ", разяснява тя. По думите й - ограниченията са наложителни съгласно европейското законодателство.

В умозаключение Надежда Йорданова заяви, че Министерство на правораздаването ще внесе още законопроекти, изисквани от Плана за развиване, както и законопроект за следствие на основния прокурор.
 Кабинетът стартира битка с домашното принуждение
Кабинетът стартира битка с домашното принуждение

Организира се работна среща

Припомняме, че на 7 април 2020 година, стана ясно, че о на принуждение в личния си дом.

Ден по-късно

В началото на октомври бе обявено, че.

На 25 ноември

или политики за протекция и предварителна защита на домашното принуждение. В България все по-често дамите търсят сами решение на казуса - 56% при 42% приблизително за Европейски Съюз.

На 1 декември стана ясно, че се. У нас не се води публична статистика за жертвите. Статистиката се води от спешни центрове и от горещи телефонни линии. Примерният растеж е сред 370 и 500 позвънявания на месец за тази година по отношение на миналата.

На 13 януари 2021 година бе

На 15 януари 2021 Г. Министерството на правораздаването
 СОС основава правна клиника за домашно принуждение
СОС основава правна клиника за домашно принуждение

Бюджетът е 62 000 лв., а услугите се чака да проработят при започване на лятото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР