Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова

...
Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова
Коментари Харесай

Павлова търси подкрепа за европредседателството във Франция

Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова се срещна в Париж с дипломат Жан-Давид Левит. Посланик Левит е член на Висшия политически съвещателен ръб, който бе образуван от премиера Бойко Борисов за поддръжка на Българското председателство.

“На срещата обсъдихме, че имаме неповторимия късмет през идващите шест месеца сполучливо да представим България, която всеки ден се трансформира в позитивна тенденция. Чрез разнообразни начинания ще обединим старания, с цел да покажем новото лице на страната ни – с стопански напредък, доста благоприятни условия за развиване, богата история и култура”, съобщи министър Павлова.

Вчера Павлова се срещна с френския министър по европейските въпроси Натали Лоазо. Те се сплотиха към концепцията да работят в тясно съдействие, с цел да бъде сполучливо първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз. Министър Лоазо акцентира, че разчита на България като градивен основен сътрудник.

„ Политиката за миграция и сигурност е една от тематиките, по които се нуждаем от консенсус. Ще работим за трайни и обективни решения в политиката за леговище, за ефикасни политики за връщане и реадмисия, за уравновесен метод сред краткосрочни и дълготрайни ограничения, ориентирани към източника на казуса с миграцията, а не към последствията от него “, съобщи министър Павлова. Тя добави, че без сигурност и непоклатимост европейските полезности са мъчно постижими.

Конкурентоспособността на стопанските системи в Европа е основна за европейските жители. „ Дигиталният пазар и нововъведенията са в основата на софтуерното развиване и главен детайл от програмата на триото ръководи Естония – България – Австрия, по който интензивно ще работим “, уточни още министър Павлова.

„ Бъдещето на Европа е неразривно обвързвано с кохезионната политика. Тя обезпечава действителна добавена стойност за жителите на Европейски Съюз и е потвърден образец за работещ инструмент за понижаване на разликите посред ни, което подсигурява триумфа на европейския модел. Затова нашето председателство ще работи за деен и градивен спор по Многогодишната финансова рамка “, сподели още по време на срещата министър Павлова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР