Министърът уточни обаче, че занятия с физическо присъствие на учениците

...
Министърът уточни обаче, че занятия с физическо присъствие на учениците
Коментари Харесай

Учениците в Румъния се връщат на училище

Министърът посочи обаче, че занятия с физическо наличие на учениците ще се организират в тези образователни заведения, в които степента на имунизация против коронавирус на преподавателския личен състав е над 60 %. Новите предвиждания в тази тенденция ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден.

Министърът сподели, че в понеделник в учебно заведение може да се върнат присъствено към 1 800 000 възпитаници от общо 2 930 000 деца в учебна и предучилищна възраст.

Рекорден брой пациенти с COVID-19 в интензивните отделения в Румъния

Къмпяну посочи, че при положение на заразяване в даден клас, присъствените занятия ще се анулират, а в случай че повече от половината от класовете в обещано учебно заведение имат болни възпитаници, цялото учебно заведение ще премине на онлайн образование.

По думите на министъра в просветителната система в Румъния, в това число във висшето обучение, над 70 % от преподавателите са имунизирани против КОВИД-19.

Степента на имунизация е най-висока в лицеите, следват детските градини, а на последно място са гимназиите, сподели министърът и посочи, че в Букурещ 69 % от учебните заведения имат над 60 % имунизиран личен състав.

Сорин Къмпяну заяви още, че тези дни ще бъдат подписани договорите за неинвазивните проби (със слюнка), а самите проби ще стигнат до учебните заведения идната седмица.

Учениците, в това число в предучилищна възраст, както и преподавателите и различен личен състав в образователните заведения ще бъдат тествани два пъти седмично.

На конференцията министърът заяви, че към този момент 355 000 деца на възраст над 12 години са имунизирани с най-малко една доза. Това по думите му съставлява към 30 % от общия брой деца и юноши, подлежащи на имунизация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР