Министърът на земеделието Явор Гечев участва днес в национална среща

...
Министърът на земеделието Явор Гечев участва днес в национална среща
Коментари Харесай

Явор Гечев: Стратегическият план за земеделие ще бъде променен

Министърът на земеделието Явор Гечев взе участие през днешния ден в национална среща с производители на плодове и зеленчуци в Пловдив.

Събитието се провежда от браншовата камара " Плодове и зеленчуци " и от Националната асоциация на картофопроизводителите.

Преди началото на форума пред публицисти Гечев уточни, че Министерството е почнало процедура за правене на нови софтуерни карти с нова методика на установяване на цените като част от Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони за интервала 2023-2027 година Вече има ръководещ орган, а до няколко седмици ще има и мониторингов комитет, добави земеделският министър.

Опитваме се да реализираме баланс въз основата на рационалната политика. Докато не свърши войната и не се урегулират нещата, проблеми в бранша ще продължава да има. Винаги ще има недоволни, само че не очаквайте да работим отвън закона, сподели още земеделският министър.

При откриването на полемиката Явор Гечев уточни, че в стратегическия проект има редица неща, които ще бъдат делегирани на браншовите организациите и те ще могат непосредствено да извършват редица от дейностите и да оказват помощ на своите членове. Той увери също, че разговорът с организациите на производителите ще продължи.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР