Министърът на земеделието Румен Порожанов и министърът на вътрешните работи

...
Министърът на земеделието Румен Порожанов и министърът на вътрешните работи
Коментари Харесай

Днес в парламента ще ври и кипи! Нинова започва парламентарния контрол с въпроси към Борисов

Министърът на земеделието Румен Порожанов и министърът на вътрешните работи Валентин Радев ще се изправят пред депутатите през днешния ден на трибуната на Народното събрание. Те ще разискват обстановката с разпространяването на чумата.

Днешният парламентарен надзор ще стартира с лидерката на БСП Корнелия Нинова, която ще пита министър-председателя Бойко Борисов по значими тематики и въпроси, свързани с миграцията в България и Европа, оповестява Блиц.

От Българска социалистическа партия упорстват Министерски съвет да одобри решение против противоположното приемане на мигранти в България и подписване на двустранни съглашения с други страни членки на Европейски Съюз. До 30 септември държавното управление ще би трябвало да показа в Народно събрание оферти на страната за промяна на Дъблинската система на приемане на бежанци.

От ГЕРБ ще предложат да се поддържа изразената от страната ни позиция по въпросите на миграцията по време на съвещанието на Европейския съвет от 28 юни и да се разпореди на Министерски съвет да отстоява националните позиции по всички законодателни оферти, свързани с промяната на общата европейска система на леговище.

Парламентът би трябвало да избере и шеф на Националната здравноосигурителна каса. Комисията по опазване на здравето в Народното събрание единомислещо утвърди единствената кандидатура на шефа на столичната университетска болница " Св. Иван Рилски " доктор Дечо Дечев, номиниран от ГЕРБ и Обединените патриоти. Има над 37-годишен професионален опит в системата на опазването на здравето Една от първите задания на доктор Дечо Дечев като шеф на НЗОК ще бъде да усъвършенства разноските за медикаменти. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР