Министърът на земеделието и храните взе участие в кръгла маса

...
Министърът на земеделието и храните взе участие в кръгла маса
Коментари Харесай

Министър Вътев участва в кръгла маса на тема: „Спорт и туризъм на територията на Природен парк „Витоша“

Министърът на земеделието и храните взе присъединяване в кръгла маса на тематика: „ Спорт и туризъм на територията на Природен парк „ Витоша “, която се организира в Министерството на младежта и спорта.

„ Планът за ръководство на парк „ Витоша “ не е обновяван от 2005 година, актуалният е импортиран към Министерство на околната среда и водите за координиране. Плановете за ръководство на естествените паркове се одобряват с решение на Министерски съвет, а тяхното осъществяване се разпорежда на Изпълнителната организация по горите “, съобщи по време на полемиката министърът. Той показа като вероятни решения за това, Природен парк „ Витоша “ да се трансформира в зона за стабилно развиване на спорта и туризма, да бъде регламентиран достъпът до територията на парка, да бъде инсталирана автоматизирана система за следене и преброяване на автомобилния поток, да бъде самостоятелен буферен паркинг, както и да се усилят вложенията за поддръжка на алейната и пътна мрежа.

„ С цел управление на достъпа на пътни транспортни средства до територията на парка целогодишно следва да бъдат построени пунктове на методите към м. „ Златни мостове “ и м. „ Алеко “ в кв. „ Бояна “ и кв. Драгалевци “, съобщи още министър Вътев. Според него контролът на употребяваните средства за зимно разчистване на пътищата в планината следва да се усъвършенства, да се възвърне въжения превоз в планината, а рисковите и рушащи се здания да бъдат реновирани или отстранени.

Събитието се провежда по самодейност на министърът на младежта и спорта Димитър Илиев. В него взеха присъединяване министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, министърът на туризма Зарица Динкова, министърът на опазването на здравето доктор Христо Хинков и заместникът му Михаил Околийски, зам.-министърът на земеделието и храните Мирослав Маринов и изпълнителният  шеф на Изпълнителна организация на горите Стоян Тошев, кметът на Столичната община Васил Терзиев, регионалният шеф на Област София град Вяра Тодева, както и представители на планински служби и организации.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР