Министърът на земеделието и храните и представители на Националния съюз

...
Министърът на земеделието и храните и представители на Националния съюз
Коментари Харесай

Министър Вътев обсъди с Националния съюз на земеделските кооперации в България планираните от МЗХ законодателни промени

Министърът на земеделието и храните и представители на Националния съюз на земеделските кооперации в България разискаха идни законодателни промени на среща в Министерство на земеделието и храните. В полемиката участваха и заместник-министрите на земеделието и храните доцент Деян Стратев и Георги Тошев, оповестиха от земеделското ведомство.

Министър Вътев акцентира, че Министерство на земеделието и храните поддържа непрекъснат разговор с браншовите организации от бранш „ Земеделие “ при планирането на политики и законодателни начинания. Той срещна участниците в срещата с резултатите от четвърто съвещание на Консултативния съвет по поземлени връзки, на който бе реализирано общо мнение за изменение на разпореждания от Закона за собствеността и използването на аграрни земи. Министър Вътев осведоми браншовата организация и за подхванатите дейности от Министерството по възобновяване на напоителната инфраструктура в страната.

На срещата бяха разисквани въпросите за нуждата от законодателни промени за регламентиране на активността на земеделските кооперативи, за преимуществата при сдружаване на земеделските стопани, в това число посредством групи и организации на производители.

Представителите на организацията осведомиха за пазарните провокации, пред които са изправени земеделските кооперации в България и компликациите при осъществяването на зелените условия,  и дадоха съответни образци от разнообразни райони в страната. Във връзка с поставения от организацията въпрос за проблемите със стопанските дворове заместник-министър Георги Тошев заяви, че управлението на Министерство на земеделието и храните възнамерява тази тематика да бъде разисквана в границите на Консултативния съвет по поземлени връзки.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР