Министърът на земеделието и храните Десислава Танева каза в сутрешния

...
Министърът на земеделието и храните Десислава Танева каза в сутрешния
Коментари Харесай

Танева категорична за Голямо Враново: Всички прасета на евтаназия

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева сподели в утринния блок на бТВ, че разпоредбите важат за всички, без изключение. Коментарът ѝ е по отношение на това, че все още от свинефермата в русенското село Голямо Враново упорстват да не се евтанизират живите към 18 000 свине.

Танева изясни, че от Европейска комисия изрично декларират, че не може да не се ползва умъртвяване на всички свине в регионите с АЧС.

Тя удостовери, че сега в действителност от един месец няма болно животно в свинекомплекса в Голямо Враново, само че към този момент заболяването веднъж е влезнала там. „ Правилата не сме ги измислили ние. Това са правила на Европейски Съюз “, съобщи още веднъж Десислава Танева.

Министърът разяснява и писмото на шефа на БАБХ, което е изпратено до СЗО за броя на животните, които са убити и загробени.

По думите ѝ, по принцип СЗО се осведоми за броя животни, които са наранени. Това значи такива, които са евтанизирани и които ще бъдат евтанизирани, изясни тя. На въпрос какво тогава значи употребяваната дума в писмото на БАБХ до СЗО „ killed “, министър Танева отговори, че в тази ситуация тя се превежда като наранени. Все отново тя даде обещание да се запознае по – в детайли с документа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР