Министърът на земеделието Десислава Танева реши да се срещне с

...
Министърът на земеделието Десислава Танева реши да се срещне с
Коментари Харесай

Активисти ще убеждават Десислава Танева да разтрогне горските замени

Министърът на земеделието Десислава Танева реши да се срещне с представители на самодейността " Зелени закони " откакто близо месец екоактивистите " разопаковат " скандални случаи на несправедливи обещетения за заменяни през 2007-2009 година гори. На срещата от " Зелени закони " ще упорстват за анулиране на покупко-продажбите, което е различен вид на заплащането на компенсации. От самодейността настояват, че може да се приложи чист вид за това и ще срещнат министъра с правните механизми и с извършените от тях следствия, които демонстрират, че оценките на парцелите още веднъж са мощно подценени. 

Както " Сега " писа, земеделското министерство разгласи лист с 103 от 132 покупко-продажби, сключвани след присъединението на Бълария към Европейски Съюз, при които частни гори са сменени с държавни при неравностойни условия. По оценка на държавната " Агролеспроект " за тези парцели частните притежатели би трябвало да върнат в хазната над 80 млн. лева При други 29 покупко-продажби е открито, че вреда няма и страните по тях няма да връщат нищо. В листата с изрядните се оказаха едни от най-знаковите размени на стойност милиони левове, сключвани от неслучайни лица. 

По калкулации на " Зелени закони " новите оценки, осъществени от " Агролеспроект ", на собствен ред са несъответстващи, а нанесената вреда на хазната надвишава неведнъж цитираните от МЗХГ 80 млн. лева Инициативата твърди, че единствено за 10 покупко-продажби, анаизирани от тях,  вредата надвишава 1,5 милиарда лева Примерите ще бъдат показани на срещата с Танева през днешния ден. " Държавата не трябва да узаконява тези покупко-продажби против неведнъж по-ниско обезщетение и би трябвало да постави всички старания едни от най-красивите кътчета в българските планини и по Черноморието да бъдат върнати и съхранени в естествения си тип. Ще представим на министър Танева разновидности това да се случи ", акцентират още от самодейността.

До заплащане на суми поради неравностойни размени се стигна след инспекция на Европейската комисия и открита процедура за даване на непозволена държавна помощ. Решението на Европейска комисия, с което се открива съществуване на такава помощ, е от 2014 година Според формалните графици казусът към този момент следваше да е завършен и парите - върнати в хазната.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР