Министърът на земеделиeто Десислава Танева призна, че е проявена небрежност

...
Министърът на земеделиeто Десислава Танева призна, че е проявена небрежност
Коментари Харесай

Министър коментира акцията срещу африканската чума и заговори за...

Министърът на земеделиeто Десислава Танева призна, че е проявена немарливост по време на акцията против африканската чума по свинете.

Остава в действие и бедственото състояние, като новото огнище на болестта е в Монтана. По-късно през днешния ден Танева взе участие и в полемика на тематика "Новата обща селскостопанска политика 2021 – 2027г. " дружно с представители от сектора.

"Заболяването е извънредно рисково стопански, то не е заразно за хората, с цел да не всяваме ненужно суматоха. Как ще ни оказват помощ ловните дружинки? Те би трябвало да ни схванат като проблем. Там към този момент в обстановката, в която сме на регистрирани огнища, от първостепенно значение е претърсването в тези инфектирани зони на трупове на дива свиня. Това претършуване би трябвало да стане от хората, които най-добре познават терена. Това са локалните ловни дружинки и горските чиновници ", сподели Танева.

Относно ограниченията, които подхваща страната по въпроса с африканската чума министър Танева съобщи, че "всяко недоумение на този проблем или не недоумение, а в противен случай - схващане и потребление на обстановката за политически цели е държавно безконтролно в най-голяма степен. Става въпрос, че един конкурентно кадърен бранш като индустриалното свиневъдство, които задоволява близо 50% от локалното ползване на свинско месо е сложено на риск за това, че всеки по веригата споделя: това не визира мен, би трябвало да доклада осъществяването на ограниченията, моята домашна свиня не може да е проблем ".

Ще се търси вид за обезщетение на свинекомплексите. Свинете, които не са регистрирани по европейски правилник, няма да подлежат на компенасация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР