Министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев не е

...
Министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев не е
Коментари Харесай

Здравният министър не е приел оставката на директора на „Св. Иван Рилски“ д-р Дечо Дечев

Министърът на опазването на здравето в служебния кабинет Асен Меджидиев не е приел оставката на шефа на столичната болница " Св. Иван Рилски " - доктор Дечо Дечев, оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Д-р Дечев остава на поста си и ще продължава да управлява лечебното заведение.

 

В диалог сред министър Меджидиев и доктор Дечев са разисквани наболели въпроси. Предстоят срещи сред управлението на болничното заведение и Министерството на здравеопазването, на които ще бъдат разисквани аргументите за проблемите, опциите за тяхното разрешаване и бъдещото развиване на лечебното заведение. Министър Меджидиев поддържа актуалното управление на болничното заведение, допълниха от пресслужбата.

 

По-рано днес лекари, медицински сестри и санитари, проведени от профсъюз " Защита ", се събраха на митинг, в който настояха д-р Дечев да отдръпна подадената си молба за овакантяване.

 

Молбата си доктор Дечев е подал при започване на януари 2023 година поради противоречие с водената политика и неналичието на последователност. За Българска телеграфна агенция той уточни, че през ноември м.г. е изпратил писмо до Министерството на здравеопазването, в което е показал проблеми, изискващи незабавни дейности, само че към момента няма решения на огромна част от тях.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР