Министърът на здравеопазването проф. отправи приветствие към всички служители в

...
Министърът на здравеопазването проф. отправи приветствие към всички служители в
Коментари Харесай

Министър Сербезова: Посрещаме 7 април с надеждата, че най-трудните моменти са останали зад гърба ни

Министърът на опазването на здравето проф. насочи одобрение към всички чиновници в областта на опазването на здравето във връзка днешния им професионален празник.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31241
Ето и целия текст на приветствието на министъра:

УВАЖАЕМИ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ, ЗЪБОЛЕКАРИ, ФАРМАЦЕВТИ, ПРОФЕСИОНАЛИСТИ Пожарна охрана ЗДРАВНИ ГРИЖИ И РАБОТЕЩИ В ОБЛАСТТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО,

За мен е чест да ви поздравя във връзка Световния ден на здравето – 7 април. В България над половин век означаваме тази дата и като професионален празник на всички медицински експерти и работещи в региона на опазването на здравето.

През последните 2 години обаче честването му мина под знака на COVID-19 – световното предизвикателство, което неизбежно засегна и нашата страна. Празничното въодушевление отстъпи пред тежестта на тестването, пред което бяха сложени всички сфери на социално-икономическия ни живот и най-много здравната. Независимо от професионалната си област, никой от нас не беше квалифициран за това, пред което ни изправи тази нова и непозната действителност. Въпреки това на фона на множеството незнайни, погледът на целия свят беше вторачен точно в медицинските експерти. И тъкмо в тази комплицирана обстановка вие – българските лекари, зъболекари, фармацевти, експерти по здравни грижи и всички, работещи в региона на опазването на здравето, оправдахте упованията и още веднъж доказахте, че здравето на нацията ни е вашият най-висш приоритет. За да го опазят, множеството от вас оставиха на назад във времето фамилиите и персоналните си ползи и застанаха на първа линия в битката против COVID-19, а за жалост немалка част изгубиха живота си. Заради тяхната всеотдайност и поради напъните, които всички вие полагате ден след ден, спасявайки живота на своите пациенти, обществото ни ви дължи дълбокото си самопризнание. За следващ път осъзнахме какъв брой значима, виновна и рискована е работата ви и оценихме по нов метод смисъла на здравето освен за всеки човек, само че и за цялото ни общество.

Убедена съм, че с помощта на професионализма, волята и всеотдайността ви през днешния ден посрещаме 7 април с вярата, че най-трудните моменти са останали зад тила ни. Имаме опита, знанията и опциите, които първоначално ни липсваха. Сигурна съм, че каквото и да ни чака отсега нататък, към този момент сме по-подготвени и по-силни. Дължим го на вашия всекидневен труд през миналите две години и на неизчерпаемата мощ на духа, която сте проявявали постоянно, макар несъвършенствата на здравната система. Да ги изгладим е наша обща цел. Знам, че проблемите, трупани с години, са доста, само че можем да ги решим в градивен разговор и взаимна поддръжка. В тази връзка започнахме договаряния, в края на които се надявам да получите достойното възнаграждение, което доказахте, че заслужавате и което да ви стимулира да продължите да работите в нашата страна.

Не на последно място желая да ви кажа, че в никакъв случай не съм серпантина да имам вяра във вас, в отличната ви професионална подготовка и голям капацитет. Сигурна съм, че във вашите ръце българското опазване на здравето има бъдеще и ще направя всичко допустимо, с цел да го осигурим както на вас, по този начин и на българските жители.

Бъдете здрави!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР