Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде заповед за носене

...
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде заповед за носене
Коментари Харесай

Задължителни маски навън при струпване, без маски на дистанция от 1.5 м

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов издаде заповед за носене на маска на открити публични места, на които има скупчване на хора, оповестиха от пресцентъра на здравното министерство.

Заповедта влиза в действие от на следващия ден, 22 октомври. Тя вкарва противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити публични места.

При скупчване на хора и неспособност за съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м. жителите би трябвало да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в това число забрадка, шал, шлем и други, се показва в заповедта.

Маски обаче могат да не носят клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, както и спортуващите навън и закрито. Заповедта няма да се отнася още до участниците в конгресно-конферентни мероприятия и други сходни по време на изявленията си, а също и до водещите и гостите в телевизионни излъчвания. Децата до 6-годишна възраст също ще могат да не носят защитно средство.

В заповедта се прецизира още, че публични са местата, които са налични за жителите и/или са предопределени за публично прилагане.

Съгласно същата заповед лицата, предоставящи административни и други услуги на жители, следва да употребяват средствата на осведомителните и информационните технологии и при опция да дават съответните услуги в електронна среда.

Цялата заповед може да видите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР