Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет в

...
Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет в
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО - Решиха за мерките срещу Омикрон: Затягат контрола за влизане в България

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова образува пандемичен комитет в здравното ведомство, чиято задача е да проучва и координира дейностите по осъществяване и надзор на въведените в страната противоепидемични ограничения. Комитетът ще бъде управителен от заместник-министър доцент Георги Йорданов.

В състава му влизат представители на управлението на Министерство на здравеопазването, основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, представители на районните здравни инспекции и на незабавната здравна помощ. Това стана ясно на работна среща в Министерството на здравеопазването, на която участваха здравният министър, заместник-министрите, доцент Ангел Кунчев и специалисти, ангажирани с наблюдението на епидемиологичната конюнктура.
свързани новини4704преди 7 часа33997преди 8 часа
След извършени съвещания с управленията на експертните препоръки по епидемиология, инфекциозни заболявания и вирусология беше взето решение да продължи дейното наблюдаване на епидемиологичната обстановка, в това число с оглед разпространяването на разновидността Омикрон. Доц. Кунчев акцентира, че според от другите индикатори е подготвен да предложи актуализация на противоепидемичните ограничения. Към сегашния миг не се планува въвеждането на спомагателни ограничавания, като се изключи увеличение контрола по повод влизащите в страната жители, уточни основният държавен здравен контрольор.

Предстои да бъде обновена заповедта за влизане в страната, като лица, които идват у нас от страни, попадащи в „ алената зона “, с изключение на документ за имунизация или преболедуване, следва да дават и негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди влизане в България, а в противоположен случай ще подлежат на 10-дневна карантина.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР