Министърът на здравеопазването Николай Петров Николай Петров е министър на

...
Министърът на здравеопазването Николай Петров Николай Петров е министър на
Коментари Харесай

Министър Николай Петров поздрави медиците по повод Деня на българския лекар

Министърът на опазването на здравето Николай Петров Николай Петров е министър на опазването на здравето. Роден e на 29 август... към профила поздрави медиците във връзка Деня на българския доктор, съобщи пресцентърът на здравното министерство.

"За мен е чест и наслаждение да ви поздравя във връзка нашия професионален празник - Деня на българския доктор - 19 октомври.
Днес почитаме паметта на Св.Йоан Рилски Чудотворец - светец, посветил живота си на това да лекува хората и затова определен за настойник на българските лекари.

Да помагаш на нуждаещия се, да побеждаваш болката, да даряваш и спасяваш живот е задача, за която човек би трябвало да се усеща предназначен. Медицината не е нормално обучение, което би трябвало да се приключи, с цел да се придобие компетентност, тя е чувство, дълг и метод на живот.

Ето за какво имам вяра, че всички ние, положилите Хипократовата клетва, сме го създали с ясното схващане, че се отдаваме на грижите за здравето на нашите съграждани, макар компликациите, с които се сблъскваме и макар саможертвите, които неизбежно вършим.
Всички, които работим в системата на опазването на здравето, знаем за нежеланото положение, в което тя се намира, само че съм уверен, че с общи старания и воля за смяна ще успеем да се оправим с предизвикването, опазвайки и отстоявайки престижа на лекаря.
Пожелавам ви здраве, мощен дух, професионални триумфи и признателни пациенти ", се споделя в приветствения адрес от министър Петров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР