Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на
Коментари Харесай

Здравният министър пое ангажимент да се срещне с директора на Националната кардиологична болница

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила пое по време на парламентарния надзор през днешния ден ангажимент да се срещне с шефа на Националната кардиологична болница /НКБ/, само че акцентира, че в Министерството на здравеопазването /МЗ/ до момента не е постъпвало искане за даване на финансов трансфер за инсталация за детската клиника.

Проблемите в лечебното заведение са свързани с ръководството му, съгласно министър Ананиев, както и с преразпределението на ресурсите. По думите му, не се употребява добре легловият фонд сред клиниките. В отделението за възрастни пациенти използваемостта на леглата е към 30 на 100, а в детското поделение - два пъти повече, уточни още министър Ананиев. Той добави, че Министерство на здравеопазването ще предложи проект за оздравяването на болничното заведение, който ще бъде разискван с управлението й.

Към 31 декември 2017 година общите отговорности на НКБ са 7.7 млн. лева, като понижават по отношение на миналата година, увери министър Ананиев и добави, че доминират краткосрочните отговорности към снабдители на лекарства и консумативи. Намаляването на просрочените отговорности е трайна наклонност. Министерство на здравеопазването поддържа НКБ посредством целеви средства за финансови разноски, като в интервала 2013-2017 година са предоставени 1.7 млн. лева, което потвърждава, че страната влага в тези характерни звена, сподели министър Ананиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР