Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на
Коментари Харесай

Здравният министър изказа съболезнования към близките на жертвите от катастрофата

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила изрича своите съболезнования към фамилиите и околните на починалите при тежката злополука, оповестиха от пресцентъра на ведомството. Ананиев благодари на екипите на незабавната помощ в Ловеч и към медиците от МБАЛ "Проф. доктор Параскев Стоянов "- Ловеч, от Военномедицинска академия - София, ВМА Плевен, УМБАЛ "Д-р Георги Странски "- Плевен и болница "Лозенец " за навременната и способена реакция.

Деветнадесет души са потърпевшите от злополуката на разклона за с. Микре, като в Ловеч са приети в болница деветима пациенти - всички те са в положително общо положение и остават под здравно наблюдаване. Болницата е уведомила министъра, че няма потребност от спомагателна доставка на медикаменти и консумативи.

В болница "Лозенец " са настанени две дами в сериозно положение. Те са в реанимация, като задачата е да бъдат нормализирани, с цел да се пристъпи към оперативни интервенции при започване на седмицата.

Трима потърпевши са настанени във ВМА, като тежко остава положението на 66-годишна жена с контузии в региона на лицевия череп. Към момента пациентката е на апаратно дишане и следва поредна интервенция. Друга жена е с голям брой счупвания, само че е в устойчиво положение, на нея също и следва интервенция, както и на 74-годишен мъж, който е бил признат с огромна рана на скалпа, само че в този момент е в устойчиво положение.

Във ВМА Плевен е признат един пациент - 43-годишен мъж с външни контузии без счупвания с високо кръвно, а други четирима пациенти са приети в болница в университетската болница в града. И четиримата пациенти са в устойчиво, само че тежко положение.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР