Министърът на здравеопазването Христо Хинков пристигна днес във Враца за

...
Министърът на здравеопазването Христо Хинков пристигна днес във Враца за
Коментари Харесай

Христо Хинков пристигна във Враца за среща с ръководството на местната болница и педиатрите

Министърът на опазването на здравето Христо Хинков дойде през днешния ден във Враца за среща в регионалната администрация с управлението на Многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Христо Ботев “ и с педиатрите, които желаят да изоставен детското поделение, заради което съществува риск то да бъде закрито.

На входа на регионалната администрация министърът съобщи, че всичко е поправимо, и че отделението може да бъде непокътнато, като се покачат заплатите на работещите в него и се търсят спомагателни запаси. Министър Хинков разяснява, че проблемите с врачанската болница са систематични, а не лични и оставката на шефа на болничното заведение доктор Кети Ценова ще бъде коментирана персонално с нея.

Родители на деца от Враца стачкуваха против вероятно закриване на отделението в локалната болница. Те попитаха министъра счита ли, че ще е комфортно при потребност локалните деца да бъдат превозени до детски отделения на лечебни заведения в София и Монтана. Хинков сподели, че ще направи всичко допустимо отделението във Враца да бъде непокътнато макар задълженията на болничното заведение и проблемите с педиатрите.

След среща на 4 август сред изпълнителния шеф на болничното заведение доктор Кети Ценова и регионалния шеф на Враца Надя Донкинска стана известно, ясно, че има заплаха болничното заведение да остане без детско поделение. Причината е, че и петимата лекари са подали предупреждение за овакантяване, което изтича на 15 август.

По-рано тази заран министърът на опазването на здравето сподели, че от през вчерашния ден има оставката на изпълнитения шеф на болничното заведение във Враца доктор Кети Ценова.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР