Министърът на здравеопазването Фахретин Коджа потвърди първите три случаи в

...
Министърът на здравеопазването Фахретин Коджа потвърди първите три случаи в
Коментари Харесай

Турция съобщава за 3 случая с делта плюс, прави повече вакси...

Министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа удостовери първите три случаи в Турция на разновидността делта плюс, разновидност на разновидността делта, бе открит за първи път в Индия.

Koджa сподели, че записаните случаи са в три провинции, една от които е Истанбул.

В диалог с медиите след съвещание на кабинета той също удостовери повишаване на случаите на делта вид, които в този момент възлизат на 284 в 30 провинции.

Здравните управляващи обявиха, че няколко съществени ваксини работят против мощно заразния вид на делта, който става преобладаващ в международен мащаб, само че изрази опасения, че някои варианти могат да избегнат някои ваксини. Някои учени споделят, че разновидността делта плюс може да е още по-заразен.

По тази причина в Турция, от предходната седмица стартира имунизация с трета доза от Пфайзер-Бионтек, за тези които към този момент са получили по две дози от китайската Коронавак на компанията Синовак.

Турция, която анулира множеството ограничавания против ковид на 1 юли, регистрира близо 5,5 милиона случая на COVID-19 и общо към 50 000 смъртни случая от началото на пандемията. Ежедневно в страната се имунизират стремително по над един милион души.

Министър Коджа съобщи, че сега Турция разполага с към 8 милиона дози и ще получи още 26 милиона от Пфайзер-Бионтек този месец и 1,5 милиона дози от Синовак идната седмица.

Коджа добави, че Турция има за цел да приложи най-малко първата доза ваксина на към 43 милиона души до празника Курбан Байрам, на 20 юли, което съставлява 70% от пълнолетното население на страната.

Турция е направила към този момент 55 милиона дози, като над 16 милиона души са получили по две дози ваксини, което е 19 на 100 от 84 млн. население на страната.


От тази седмица Турция разгласи нов способ за оповестяване на Covid-19 обстановката в страната, като се имат в поради новите случаи, и степента на имунизация.

Новите Covid-19 случаи означават спад в столицата Анкара и Измир, до момента в който те се усилиха в Истанбул. Между 26 юни и 2 юли броят на случаите в Истанбул на 100 000 е към 54, до момента в който в Анкара е към 72. Първенец с най-хубаво положение, съответствие на имунизации и случаи, е югозападната егейската провинция Мугла, където се намират част от най-популярните курорти, Бодрум, Мармарис и Фетийе.

В Туитър здравния министър Фахретин Коджа разгласи, че с цел да се форсира процеса на имунизация в страната, се откриват имунизационни центрове на летища и Граничен контролно-пропусквателен пункт. " Ние предлагаме услуги за имунизация 1-ва или 2-ра доза на нашите жители, идващи от чужбина на 38 от 48 летища. В момента има работа за имунизация на граничните пунктове в 4 провинции. Ваксинацията стартира към този момент в понеделник на две Граничен контролно-пропусквателен пункт и 2 летища. Числата ще се усилват. ", съобщи министъра.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР