Министърът на здравеопазването днес на място се запозна с организацията

...
Министърът на здравеопазването днес на място се запозна с организацията
Коментари Харесай

Здравният министър посети в Пирогов съпругата и сина на починалия д-р Муса Вакльов

" Министърът на опазването на здравето през днешния ден на място се срещна с организацията на работата в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " в условия на COVID-19 ", заяви шефът на незабавната болница проф. Асен Балтов в профила си във Facebook.

" Проф. Ангелов пожела да влезе в Коронавирус реанимацията, където сега са брачната половинка и синът на доктор Муса Вакльов от с. Краище, който преди броени дни загуби борбата с ковид. И двамата са лекари, с позитивни проби за COVID-19 и сега сътрудниците в реанимация се борят за живота им. Запознах министъра със положението им и лекуването, което прилагаме. Полагаме всички старания, с цел да помогнем на нашите пациенти ", добави Балтов и разгласява фотоси.

Общопрактикуващ доктор от белишкото село Краище умря в " Пирогов " преди дни. Най-вероятно той се е заразил, до момента в който е лекувал болните от огнището в шивашкия завод в Разлог. Бил на море със фамилията си, където показал по-сериозни признаци и незабавно бил настанен за лекуване в здравно заведение.

" С болежка и огорчение посрещнахме новината за гибелта на нашия сътрудник. 60-годишният доктор Вакльов изгуби борбата с подлата болест, само че с достолепие изпълняваше своя професионален и честен дълг. Поклон пред неговата безрезервност и храброст ", написаха от Българския лекарски съюз и изрекоха съболезнования на околните.

Медиците се надяват, че брачната половинка и синът на Вакльов ще преборят ковид.

 Снимка: Официален профил във Facebook на проф. Асен Балтов

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР