Министърът на здравеопазването д-р излезе с призив към българските граждани:Моля,

...
Министърът на здравеопазването д-р излезе с призив към българските граждани:Моля,
Коментари Харесай

Кацаров: Това е най-ефективният начин да се предпазим от нова вълна на коронавируса

 Министърът на опазването на здравето доктор излезе с апел към българските жители:

" Моля, спазвайте противоепидемичните ограничения и се ваксинирайте! "

В съобщение от Министерството на здравеопазването се споделя още:

" През последната седмица записваме гладко повишаване на броя на позитивните проби измежду популацията за SARS-CoV-2. Това, че сме в разгара на лятото и хората прекарват доста време навън, не подсигурява лимитирано разпространяване на вируса измежду популацията, в противен случай – с напредването на туристическия сезон, нараства и рискът от нова вълна. Свидетели сме на растеж на заболеваемостта в редица други европейски страни, освен това с доста по-висок % на имунизирано население от нас ". 

В тази връзка, като министър на опазването на здравето насочвам следния апел към цялото население и гостите на страната:

Моля, спазвайте прецизно противоепидемичните ограничения! Носете маски на закрито и спазвайте рекомендациите за отдалеченост и стерилизация!

Най-ефективният метод да се предпазим от нова вълна си остава имунизирането. Ако обаче страната навлезе в нова епидемиологична вълна, приоритет на здравната система ще стане лекуването на болни хора. Затова в този момент е най-хубавата опция да се ваксинирате в някой от разкритите пунктове или при персоналния си доктор и по този начин да предпазите себе си и околните си ", споделя доктор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР