Министърът на вътрешните работи поиска оставката на зам.-директора на Гранична

...
Министърът на вътрешните работи поиска оставката на зам.-директора на Гранична
Коментари Харесай

Министърът на вътрешните работи поиска оставката на зам.-директора на „Гранична полиция“

Министърът на вътрешните работи изиска оставката на зам.-директора на " Гранична полиция ". Причината - тежката злополука, при която рейс с незаконни мигранти връхлетя полицейска патрулка, при опит да бъде спрян.

" Причина за тежкия случай в Бургас, при който рейс с незаконни сирийци опустоши патрулка и умъртви двама служители на реда, е недокрай точно осъществяване на функционалностите на " Гранична полиция ". Тези лица е трябвало да бъдат възпрени да не преминат държавната граница. Очаквам до края на деня Деян Моллов да подаде оставката си ", заяви Иван Демерджиев пред публицисти в Бургас, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Припомняме, че шефът на " Гранична полиция " Деян Моллов бе намален преди дни. На неговото място бе назначена досегашният му заместител Росица Димитрова, а на самия Моллов предоставен сектор " Охрана на границата ".  " Още като стъпих в служба стана рокада и шефът на " Гранична полиция " беше изместен като заместител с една съществена цел и това беше да се оправи с мигрантския поток.  " Съжалявам, че събитията ни изпревариха, само че още предходната седмица бяхме подготвени с нови ограничения против миграцията ", съобщи той.

Иван Демерджиев заяви, че управляващите знаят от кое място са влезнали чужденците – регион, пресечена околност, който не е задоволително гарантиран с техника.

Имам огромни искания към " Гранична полиция " и ще взема ограничения, закани се той.  " Директорът на " Гранична полиция " би трябвало да предложи неотложно ограничения по какъв начин да се укрепи обстановката по границата ", добави Демерджиев. 

" Правим всичко належащо миграционният натискът да бъде спрян. Наредил съм да бъдат тествани бежанските центрове за лица, които се занимават с каналджийство, както и обитаемоте места, които се населяват от мигранти. Амбицирани сме в границите на идната седмица да приключим активността им ”, съобщи вътрешният министър.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР