Министърът на вътрешните работи отново описа пропалестинските протестиращи като марширащи

...
Министърът на вътрешните работи отново описа пропалестинските протестиращи като марширащи
Коментари Харесай

Риши Сунак призова да уволни Суела Браверман заради „дълбоко обидна“ статия за пропалестинските маршове

Министърът на вътрешните работи още веднъж разказа пропалестинските протестиращи като „ марширащи на ненавист “ и добави: „ Не имам вяра, че тези маршове са просто зов за помощ за Газа.

„ Те са одобряване на превъзходство от избрани групи - изключително ислямисти - от типа, който сме привикнали да виждаме повече в Северна Ирландия.

„ Освен това обезпокоително напомнящи за Ълстър са известията, че някои от уредниците на марша в събота имат връзки с терористични групи, в това число Хамас. “

В укор към столичната полиция, която позволява пропалестински марш с цел да продължи в Деня на примирието, госпожа Брейвърман сподели, че силите са отговорни за „ двойни стандарти “, като възприемат по-мек метод към левите демонстрации, в сравнение с към десните.

Тя също повтори изказванието си, че пропалестинските маршове, които се организираха в Обединеното кралство, бяха „ маршове на омразата “, сходни на тези, следени в Северна Ирландия – мнения, които бяха обозначени като „ изцяло обидни и невежи “.

Кой е водачът на Хамас Яхя Синвар - " касапинът на Хан Юнис ", за който Израел твърди, че е заловен в капан в бункер?

Бизнес секретарят в сянка на лейбъристите Джонатан Рейнолдс назова госпожа Брейвърман „ отвън надзор “ и сподели на Sky News, че господин Сунак би трябвало „ несъмнено “ да я уволни, в случай че не е подписал публикацията.

Най-нова политика: „ Тя е на задача да бъде уволнена “

„ Къде е министър-председателят по въпроса? “ попита той. „ Вярваме ли, че министър-председателят е подписал този тип подстрекателска изразителност? Той няма да ни каже.

„ Ако имате вътрешен министър, който е толкоз отвън надзор, толкоз разделящ, толкоз подстрекаващ, подкопаващ полицията и затова националната сигурност и сигурността на обществото, това не е някой, който би трябвало да бъде министър на вътрешните работи. несъмнено, че номер 10 го е изпратил и е предложил промени, които по-късно не са били осъществени.

Лейбъристите се причислиха от либералдемократите в апела на господин Сунак да уволни госпожа Брейвърман, като партийният водач сър Ед Дейви упрекна госпожа Брейвърман за „ слагане на полицейски чиновници на заплаха “.

„ Безотговорните думи и нечестивите дейности на министъра на вътрешните работи доста усилиха вероятността от вълнения този уикенд и риска от принуждение против чиновници “, сподели той.

Израел-Газа последно:
„ Обстоятелствата за сигурност “ принуждават затварянето на граничния пункт Рафах

При незабавен въпрос в Камарата на общините министърът на полицията Крис Филп отбрани госпожа Брейвърман и сподели това беше „ рационално за политиците “ да изразят „ угриженост и да се уверят, че полицията пази тези общности “.

Той настоя, че държавното управление „ уверено поддържа въпроса за оперативната самостоятелност “.

В публикацията госпожа Брейвърман написа: „ За страдание, има разбиране, че висшите полицейски чиновници се играят на любимци, когато става въпрос за протестиращи.

Министър: „ Не бих ги описал като маршове на омразата “

„ По време на Коронавирус за какво беше ли това, че съперниците на блокирането не бяха посрещнати от полицията за публичен ред, само че стачкуващите на Black Lives Matters бяха задействани, разрешено им да нарушават разпоредбите и даже приветствани с коленичащи чиновници?

„ Десни и националистически протестиращи, които вземат участие в експанзия с право са посрещнати със непоколебим отговор, само че пропалестинските тълпи, показващи съвсем идентично държание, са значително пренебрегнати, даже когато очевидно нарушават закона? "

В отговор Met Police сподели, че " няма да разясняват по това време ".

По-рано тази седмица неговият комисар, сър Марк Роули, удостовери, че демонстрацията в събота ще продължи, защото " законовият предел " за прекъсването й от съображения за сигурност " не е бил реализиран ".

От Греъм Уетоун, полицейски анализатор

Сър Марк Роули беше доста деликатен с думите си за какво пропалестинският митинг тази събота не е неразрешен.

Той приказва за правните проблеми към възбраната на събиране и по-късно изясни вероятните разновидности за възбрана.

Той е изтълкувал закона вярно и някои в държавното управление наподобява са го разбрали неправилно или са го изтълкували неправилно и са не запомнили, че полицията има оперативна самостоятелност.

Раздел 12 от Закона за публичния ред от 1986 година разрешава на шествията и шествията да се постановат условия, в случай че старшият офицер „ рационално има вяра “, че това може да докара до съществени вълнения, щета или спиране.

Метрополитенът може да наложи условия, свързани с продължителността и маршрута на похода, защото слагането на ограничаване за броя е изцяло неизпълнимо. Това ще създадат с уредниците тази събота, защото уредниците отхвърлиха да анулират митинга.

Раздел 13 от Закона за публичния ред се отнася до възбраната на шествието. Това е използвано единствено в случай че комисарят рационално счита, че пълномощията по раздел 12 – всевъзможни условия, които той постанова на шествието – няма да бъдат задоволителни, с цел да предотвратят съществени вълнения.

Сър Марк ясно съобщи, че сега разузнаването не поддържа „ рационалното разбиране “, че е евентуално съществено разстройство, затова той не може законно да кандидатства за възбрана според раздел 13. Съгласен съм, че евентуално е по този начин – само че разузнаването ще бъде развиване през идващите няколко дни и комисарят не изключи обстановката да се промени преди събота.

Сър Марк по-късно изясни закона по отношение на събиранията или събранията. Полицията може да им наложи условия според раздел 14 от Закона за публичния ред, който е сходен на раздел 12, защото би трябвало да има „ рационално съмнение “ за „ съществено разстройство “.

Въпреки това, основна разлика е, че раздел 13 се ползва единствено за шествия или маршове според раздел 12 - а не за събирания според раздел 14. Няма законови пълномощия за възбрана на събирането на хора.

Met се опита да предотврати противозаконни събрания, употребявайки Раздел 14 в Лондон преди няколко години с Just Stop Oil, само че Върховният съд постанови, че е нелегално и че събиранията не могат да бъдат законово неразрешен.

Вероятният сюжет в настоящия си тип е, че в случай че влезе в действие възбрана за шествието, организаторските групи въпреки всичко ще накарат хората да участват на „ събиране “ – и фактът, че възбраната може да усили броя. Ако по-късно групи решат да се разделят в разнообразни направления и в случай че има забележителен брой в хиляди, тогава арестуването на всички е невероятно.

Междувременно един някогашен министър от кабинета на торите сподели на политическия редактор на Sky Бет Ригбит, че мненията на госпожа Брейвърман са „ изцяло обидни и невежи по отношение на позицията на хората в Северна Ирландия по въпросите на Израел и Газа “.

< p> „ Би било добре да знаем какво знае тя за това какво мислят хората в Северна Ирландия за актуалната обстановка в Израел и Палестина, преди да хвърли клюка “, споделиха те.

Още за тази история:
Дали Брейвърман се любува да бъде спорен?
Брейвърман показва спиращо дъха незнание пред NI

Харпър отхвърля да разяснява Брейвърман

„ Ясно е, че министърът на вътрешните работи се грижи единствено за неправилните си желания за водач, в сравнение с за отговорно водачество като министър на вътрешните работи. "

Високопоставен народен представител от торите назова министъра на вътрешните работи " позор ".

" Консерваторите постоянно са били партия на фундаменталното благовъзпитание. Това или е незнание дивизия [достатъчно лошо] или се прави съзнателно, което е просто срамно. Когато група бандити и хулигани изберат да стартират в събота, тя може да гледа на себе си като на фактор. "

Друг някогашен Министърът от кабинета на торите сподели, въпреки че се съгласи с госпожа Брейвърман за естеството на маршовете, „ това би било неприятен рид, на който да умреш “.

„ Мисля, че Суела желае да заключи дясното преди идната година, само че това би било неприятен рид, на който да умреш ", споделиха те.

" Не мисля, че Номер 10 в действителност не е склонен с нея и наподобява, че тя се пробва доста интензивно да провокира ненужна борба с тях. "

Посочвайки евентуалните компликации, с които господин Сунак може да се сблъска, в случай че уволни госпожа Брейвърман, някогашният министър от кабинета сподели, че всяко деяние против нея може да активизира подкрепящите я депутати да провокират избор на съмнение към неговото управление.

>

Г-н Сунак удостовери в сряда, че про-палестинският марш в Деня на примирието ще продължи, само че сподели, че сър Марк ще носи „ отговорност “ за решението си да даде зелена светлина на събитието.

Изображение: The маршрутите възнамеряват да поемат в Деня на примирието

Десетки хиляди демонстрираха в Лондон през последните седмици поради гибелта на палестинци във войната Израел-Хамас - с 29 задържани по време на четвъртата седмица на митинги предходната събота, по време на които бяха хвърлени фойерверки. < /p>

Организаторите на митинга тази събота споделят, че той ще бъде „ много надалеч “ от Кенотафа – от Хайд Парк, на към една миля от военния мемориал в Уайтхол, до посолството на Съединени американски щати – и няма да стартира преди по-късно тишината от 11 сутринта.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР