Министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу е на

...
Министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу е на
Коментари Харесай

Вътрешните министри на България и Турция обсъждат в София миграцията и сигурността

Министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу е на публична аудиенция в София. От летището Сойлу се е отправил към постройката на Министерство на вътрешните работи, където е провел среща с българския си сътрудник Бойко Рашков, осведоми Анадолската организация. На този стадий публична информация от българските управляващи за срещата няма.

Обсъдени са редица настоящи тематики като незаконната миграция, трансграничната проведена престъпност, виртуалните хазартни игри и измамите, киберпрестъпленията, въпросите на киберсигурността, битката с тероризма.

Сойлу беше посрещнат на летище " София " от турския дипломат Айлин Секизьок и български публични лица.

За сериозността на диалозите и смисъла, което турската страна отдава на двустранните контакти, приказва и равнището на делегация, с която Сойлу дойде в София. Той е придружаван от Мехмет Акташ, общоприет шеф по сигурността, Селчук Аслан, общоприет шеф на областите администрации, Сезер Ъшъкташ, шеф на отдел " Европейски съюз и външни връзки ", Ердал Четинкая, шеф на отдел " Борба с киберпрестъпленията ", Рамазан Сечилмиш, общоприет шеф на дирекция „ Борба с противозаконната миграция и депортирането “ и регионалният шеф на Одрин Кюршат Кърбъйък. Присъства и дипломат Айлин Секизкьок.

Според турския министър връзките би трябвало да се развиват и да се основават на взаимност. Отчел е също, че 21 век постанова връзки оттатък дипломатическите. " Изправени сме пред международни клубове и огромни страни, които не могат да видят и метър пред себе си. Всички ние дружно изпитваме несъстоятелността на световната система пред лицето на провокациите ".

Министър Сойлу е декларирал, че във времето на Ковид-19 е станало ясно, че богатите страни в света и " международните клубове " са безпомощни и лишени от взаимност. Подчертавайки, че тези страни и " международни клубове " не могат да намерят общо решение, дал е за образец миграцията и е обвинил страните в липса на решителни дейности.

" Не броя марионетните войни, трафика на опиати, казуса с трансграничните финансови закононарушения, които се пробват да завладеят целия свят, по какъв начин интернационалният суверенитет в киберпространството замърсява света и по какъв начин се желае да бъде основана неустойчивост във всички наши страни. Преживяваме дружно войната сред Украйна и Русия. Виждаме, че нищо не се случва, единствено думи. Деца, старци, дами, тъкмо както при миграцията. Когато Съединени американски щати нахлуха в Афганистан, площта за произвеждане на опиат и хероин в Афганистан е 17 хиляди хектара. Когато напуснаха, площта беше 300 хиляди хектара. Един от най-важните направления на хероина е балканският път, с изключение на северния и южния. С други думи, защото личните им страни са на хиляди километри, те поставят съществени старания да ни вкарат във всевъзможни неприятности. "

Като акцентира, че 85 милиона души са разселени по света, Сюлейман Сойлу посочи, че доста хора са напуснали страните си поради гражданската война в Сирия, и напомни какво се е случило в Афганистан и Пакистан.

Предложението на Сойлу е за по-тясно съдействие сред Турция и България, които са прилежащи страни и добави, че проблемите, с които се сблъскват, могат да бъдат избегнати единствено посредством интензифициране на връзките.

" Ако се бяхме доверили на тези международни клубове, през днешния ден всички щяхме да сме в съсипия. Трябва да предложим по-тясно съдействие. Трябва да се възползваме повече от преимуществата си. За страдание, единствено по този метод можем да преодолеем проблемите, пред които сме изправени. "

Заявявайки, че държавните управляващи на Сирия и Ирак са били премахнати от две терористични организации, Сойлу споделя: " Америка щеше да донесе независимост и народна власт тук. Деца, дами, разселени хора, починали, хора със счупени ръце, хора, изгубили майките и бащите си. Нашата география се трансформира в най-голямата сиротна география в света. "

Министър Рашков е приветствал битката на Турция против противозаконната миграция. Относно тясното съдействие е уведомил за регулярните си контакти с турския дипломат в София, с който, по думите му, общувал по-често, в сравнение с с дипломатическите представители на други страни.

На срещата на министрите Сойлу и Рашков, закрита за пресата, са били разисквани редица тематики от двустранен интерес като съдействието и обмяната на опит сред министерствата на вътрешните работи на двете страни, образованието на правоохранителните органи, прекосяването през граничните пунктове на двете страни, битката с противозаконната миграция и филантропичната помощ, руско-украинската война, битката с тероризма, трансграничната проведена престъпност, виртуалните
хазартни игри и измамите, киберпрестъпленията, въпросите на киберсигурността. /БГНЕС, АА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР