Министърът на вътрешните работи на Румъния Лучиан Боде изпрати отворено

...
Министърът на вътрешните работи на Румъния Лучиан Боде изпрати отворено
Коментари Харесай

Румънското МВР изпрати остро писмо до Виена

Министърът на вътрешните работи на Румъния Лучиан Боде изпрати отворено писмо до австрийския си сътрудник Герхард Карнер, в което показва " дълбокото си отвращение " от гласуването на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи против присъединението на Румъния към Шенгенското пространство. Това оповестява румънската организация Аджерпрес.

„ Пиша Ви, с цел да изразя дълбокото си отвращение от гласуването Ви, откакто на 23 ноември във Виена ме уверихте, в наличието на наши сътрудници, че Вие сте другар на Румъния и вашата позиция не е против Румъния, а против една неработеща система, която не би трябвало да се уголемява с нито една страна “, отбелязва Лучиан Боде в писмото, оповестено на страницата му във Facebook.

Той дефинира решението като " непочтено, незаслужено, без никаква действителна аргументация " и споделя опасения, че то ще провокира големи вреди на равнище Европейски Съюз и рисков казус в сегашния геополитически подтекст. Лучиан Боде добавя, че с този избор са потъпкани освен заслугите на Румъния и нейните жители, само че и полезностите и правилата на европейско равнище.

„ Всички страни членки видяха по какъв начин Австрия одобри едно случайно решение, а причините, показани в края на този развой, нямат връзка с действителността “, добавя Боде. Той напомня, че на среща с австрийския си сътрудник Карнер през февруари е получил увещание за поддръжка от страна на Австрия.

„ Отнесохте се към румънците и Румъния по неправдив, дискриминационен и абсурден метод. Съжалявам, че би трябвало да Ви го кажа, само че този метод на държание и деяние не е подобаващ за нито един политик от Европейския съюз “, акцентира Боде. Той прецизира, че Румъния остава твърдо и надълбоко обвързана с задачата за присъединение към Шенгенското пространство и освен ръководеното от него министерство, само че и другите структури, участващи в процеса на присъединение, ще продължат да работят със същата увереност и непоколебимо доверие в европейските полезности.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР