Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски

...
Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски
Коментари Харесай

Щаб ще изяснява стрелбата с двама ранени в търговски център в Скопие

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски дефинира стрелбата в огромен търговски център в Скопие през вчерашния ден, при която бяха простреляни двама мъже, като изолиран случай, който не заплашва сигурността на жителите, по който се работи интензивно и е основан специфичен щаб в Министерство на вътрешните работи, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Работим интензивно за определяне на обстоятелствата, само че не можем да споделим информацията с обществеността. Най-добре е цялата информация да бъде получена от формалните институции, а не да се спекулира “, сподели Спасовски, по време на откриването на нов център за престъпни експертизи към Министерство на вътрешните работи.

В изказване на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ желаеха оставката му заради „ некомпетентността ” на Министерство на вътрешните работи под негово управление.

„ Посред бял ден... в центъра на Скопие въоръжен нападател стреля с револвер и ранява тежко двама души. Събитието се случва в търговски център, където има огромен брой камери, както и огромен брой минувачи, които са били в непосредствена непосредственост до събитието, а нападателят към момента не е открит и задържан. Под управлението на Спасовски Министерство на вътрешните работи е толкоз некадърно, че не може да обясни събитие, станало в центъра на столицата, където има редица благоприятни условия за различаване и локализиране. Спасовски би трябвало неотложно да подаде оставка ”, уточни в изказването си депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Драган Ковачки.

Двамата простреляни са в релативно устойчиво положение, оповестяват медиите в Северна Македония, съгласно които става дума за почистване на сметки сред престъпни групи.

В следобедните часове на вчерашния ден незнайно лице стреля по двама мъже на ескалатора към паркинга на огромен търговски център в Скопие. На записите от охранителните камери се вижда, че в близост има хора, а по-късно от Министерство на вътрешните работи разпространиха фотография на стрелеца, с зов към жителите в случай че имат някаква информация за него, да я споделят с органите на Министерство на вътрешните работи. Преди месеци на паркинга на същия търговски център още веднъж имаше пукотевица. Според медиите в Северна Македония и в двата случая цел на стрелбата е бил един и същи човек.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР