Министърът на вътрешните работи на България, Иван Демерджиев обеща на

...
Министърът на вътрешните работи на България, Иван Демерджиев обеща на
Коментари Харесай

Македонските граничари от „Деве баир“ отказали агрегата, обещан от Демерджиев

Министърът на вътрешните работи на България, Иван Демерджиев даде обещание на 4-ти февруари т.г. да даде елемент за ток на македонския Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Деве хълм “. Агрегатът, който трябваше да бъде доставен при започване на тази седмица, още в понеделник, е отхвърлен от македонските гранични служби, разясниха за БНР чиновници на българския Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “, заяви БНР.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Деве хълм “, на 4-ти февруари т.г., токът спря за 4-ри часа и стотици българи не съумяха да стигнат в точния момент до Скопие за поклонението пред гроба на националния ни воин Гоце Делчев. Македонските гранични служби афишират, че са ремонтирали и пускат собствен остарял елемент.

Вътрешният министър Иван Демерджиев даде обещание наши елементи да бъдат доставени от Министерство на вътрешните работи за три македонски пункта на границата, с цел да не се основават проблеми в работата на екипите и да стопира придвижването за часове сред двете страни. Но това и до момента не е станало. Македонската страна се е провела и на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Деве хълм “, където има постоянно прекъсване на тока през тази седмица, са ремонтирали и пуснали остарял елемент, описаха чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “.