Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев отправи сериозни обвинения срщеу

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев отправи сериозни обвинения срщеу
Коментари Харесай

Вътрешният министър уличи прокуратурата в нарушение с кръвната проба на Георги Семерджиев

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев насочи съществени обвинявания срщеу прокуратурата и следствието поради позволено нарушаване при вземането на - подсъдимия за убийството на две дами при злополуката на бул. " Черни връх ".

" Обвиниха нас (в МВР) за пробите на Семерджиев, аз направих инспекция и настоявам, че следствието и прокуратурата би трябвало да отговорят по какъв начин са взети пробите на господин Семерджиев. Допуснати ли са нарушавания там? Ако са позволени, кой ги е позволил? И кой ще поеме отговорност, в случай че тези проби не могат да послужат за задачите, за които са взети? Поставям въпроси, дано те да отговорят. Ако отговор не постъпи, ще го дам аз ", сподели той в изявление за " Панорама ".

На въпрос дали има информация за действителни пропуски в следствието по проблема " Семерджиев ", служебният министър разгласи, че " знае и твърди, че има нарушаване ".

Георги Семерджиев беше наказан на 20 години затвор на първа инстанция, като Софийският градски съд одобри, че той е използвал опиати.

Вещите лица по делото обаче показаха две разнообразни експертизи от кръвните му проби - едната показваше, че той е бил дрогиран в нощта на конфликта на 5 юли 2022, а другата не даваше опция да се направи подобен извод.

Разминаването сред резултатите се обясняваше с това, че са употребявани разнообразни способи при проучване на кръвта.

Кръвната проба на мъжа беше взета най-малко един ден след злополуката, когато той беше открит и задържан, като беше отведен в МВР-болница заради отвод да даде кръв в ареста. Зам.-директорът на Национална следствена служба Ясен Тодоров, който беше основно настоящо лице по следствието, твърдеше, че това е станало 30 часа след момента на конфликта.

Иван Демерджиев реагира мощно сериозно на държанието на Висшия правосъден съвет по неочакваното задвижване за премахване на Иван Гешев като основен прокурор.

" От 2019 година съм на мнение, че господин Гешев не е подобаващ за основен прокурор. не преставам да съм на същото мнение. Но това, на което сме очевидци сега, ми наподобява на късане на опашката на гущера. Това не е правосъдна промяна. Много горчив привкус оставя това, че самостоятелната на книга правосъдна система, която не можа да чуе причините на проф. Янаки Стоилов и ехидно се подсмихваше, до момента в който той представяше претекстовете към тях - а внезапно, ден откакто една политическа мощ изиска оставката на Гешев, откликна доста бързо и внезапно ", сподели той.

Демерджиев прикани да се образува " не държавно управление на компромиса, а държавно управление, което да даде подтик напред на България ". Самият той съобщи, че няма " нито оферта, нито упоритости " да бъде част от възможен нов кабинет в 49 Народно заседание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР