Министърът на външните работи Теодора Генчовска участва вчера в извънредно

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска участва вчера в извънредно
Коментари Харесай

Генчовска: Подкрепяме строги санкции срещу Русия

Министърът на външните работи Теодора Генчовска взе участие през вчерашния ден в изключително съвещание на Съвет "Външни работи " на Европейски Съюз в Брюксел. Единствена тематика в дневния ред бе съветската военна инвазия в Украйна.

"България мощно поддържа строги наказания в отговор на съветската военна експанзия против Украйна, в това число наказания против Съвета по сигурност на Руската федерация и президента Путин. Суверенитетът, независимостта и териториалната целокупност на Украйна в интернационално приетите ѝ граници е реалност, който не предстои на договаряния ", съобщи българският първи посланик. Тя прикани за тясна съгласуваност във връзка с евакуацията от Украйна и осведоми сътрудниците си за подхванатите от България ограничения в тази тенденция.

Съветът утвърди правните актове за новия пакет от наказания против Руската федерация, в това число банков бранш, високопоставени физически и юридически лица от Руската федерация, както и олигарси. Предвижда се приемане и на спомагателни ограничаващи ограничения във връзка с Беларус във връзка със съдействието на страната за съветската военна експанзия.

Министрите разискаха оказването на спомагателна помощ за Украйна и подчертаха твърдата си поддръжка за Грузия и Република Молдова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР