Министърът на външните работи Теодора Генчовска ще посети мястото на

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска ще посети мястото на
Коментари Харесай

Генчовска ще посети подпаления културен център в Битоля, според Йотова това е поредна провокация

Министърът на външните работи Теодора Генчовска ще посети мястото на случая и ще организира диалог с представителите на сдружението. Това оповестиха от Министерство на външните работи по отношение на случая, обвързван с подпалване на входната врата на Културния център " Иван Михайлов " в град Битоля, Република Северна Македония.

На 4 и 5 юни министър Генчовска ще бъде на работно посещаване в Република Северна Македония по покана на своя сътрудник Буяр Османи. Посещението е за продължение на разговора сред министерствата на двете страни по отношение на отворените двустранни въпроси, свързани с осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие. Във фокуса на диалозите ще бъдат и въпросите, свързани с евроинтеграцията на Република Северна Македония.
" Подпалването на Културния център „ Иван Михайлов” в гр. Битоля е следващата провокация и част от масираната антибългарска акция, която стартира незабавно след откриването на клуба ", написа във Facebook вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тази заран стана ясно, че българският културният център в Битоля е бил запален. От центъра обявиха, че чакат в най-скоро време причинителите да бъдат арестувани и да понесат отговорност за дейстивята си.

" Още при откриването му, преди месец, в което взе участие огромна българска делегация, декларирахме, че единствената му функционалност е за опазване на българската просвета и еднаквост измежду българите в Северна Македония. Само бързите дейности на способените институции в най-кратки периоди, които да разкрият причинителите, ще потвърдят, че в западната ни съседката се съблюдават правата на българите, по този начин както на всички останали националности ", добавя вицепрезидентът в обявата си.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР