Министърът на външните работи Теодора Генчовска е Брюксел, където ще

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска е Брюксел, където ще
Коментари Харесай

Външният министър Теодора Генчовска ще участва в Брюксел в Съвета "Външни работи"

Министърът на външните работи Теодора Генчовска е Брюксел, където ще взе участие в постоянното съвещание на Съвета „ Външни работи ” (СВнР), оповестяват от Министерството на външните работи.

СВнР ще стартира с работна закуска с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба. Обменът е естествено продължение на полемиките в границите на Европейски Съюз по тематиката и признатите на 24 януари 2022 година изводи на Съвета по отношение на обстановката с европейската сигурност. 

Външните министри от държавите-членки на Европейски Съюз ще обменят отзиви по Климатичната дипломация, в това число в подтекста на резултатите от Конференцията на Организация на обединените нации по климата (COP26).

В дневния ред на съвещанието е включена и обстановката в Босна и Херцеговина в подтекста на нестабилната конюнктура в страната и идните през октомври 2022 година парламентарни избори.

Предвижда се и среща на Съвместния съвет Европейски Съюз – Съвет за съдействие в Залива, по време на който ще бъдат разисквани опциите за бъдещо съдействие със страните от районната организация по тематики от общ интерес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР