Министърът на външните работи Сергей Лавров разказа пред депутатите от

...
Министърът на външните работи Сергей Лавров разказа пред депутатите от
Коментари Харесай

Лавров разкри новата концепция за руска външна политика

Министърът на външните работи Сергей Лавров описа пред депутатите от Държавната дума каква ще бъде същността на новата външнополитическа идея на Русия.
„ Актуализираната идея ще се концентрира върху прекратяването на монопола на Запада, тъй че да има обективна основа и баланс на ползите, както се изисква от Устава на Организация на обединените нации. Съединени американски щати са захласнати от желанието да възродят колониалната система. И всичко това с вярата да продължи да събира налог от човечеството и да извлича рентата от хегемонията. ", съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров пред депутатите в съветската дума.
“Интересно е да чуете, по какъв начин живеят хората в чужбина по всяко време”, продължи той. “Още повече в този момент, когато Москва ускори външнополитическата си работа във всички елементи на света. Русия, както в действителност три четвърти от страните в света, разчита на районни съюзи. ШОС и БРИКС са образци за дипломация на 21 век и от ден на ден страни се пробват да открият връзки с тези организации ", безапелационен бе Лавров. Той напомни, че Русия постоянно е пособия на африканските страни да се борят с колониалното владичество на Запада. В този подтекст ръководителят на съветското външно министерство акцентира, че е уверен, че Западът се пробва да приложи колониалния метод и във връзка с Русия.
" Външнополитическата тактика на Русия не е обвързана с изборни цикли и моментни изгоди. Тя е дълготрайна и поредна. ", заключи Лавров
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР