Министърът на външните работи на Великобритания Лиз Тръс, претендент за

...
Министърът на външните работи на Великобритания Лиз Тръс, претендент за
Коментари Харесай

Лиз Тръс била готова да използва ядрени оръжия, ако е необходимо

Министърът на външните работи на Англия Лиз Тръс, кандидат за водач на ръководещата Консервативна партия и министър-председател след оставката на Борис Джонсън, съобщи, че е подготвена да употребява нуклеарно оръжие, в случай че се наложи.

" Смятам, че това е значима отговорност на министър-председателя. Готов съм да го направя ", съобщи ръководителят на английската външна политика на среща с членове на Консервативната партия в Бирмингам в отговор на въпрос за опцията за потребление на нуклеарни оръжия, в случай че Обединеното кралство бъде застрашено. Събитието беше проведено от радиостанция Times.

Джонсън разгласи оставката си като началник на Консервативната партия на 7 юли, когато близо 60 души демонстративно напуснаха държавното управление му. Той също по този начин съобщи, че ще се отдръпна от поста на началник на кабинета, откакто бъде определен нов водач на торите, който да оглави държавното управление. Това би трябвало да стане на 5 септември, като новият министър председател ще бъде или Тръс, или някогашният финансов министър Риши Сунак. Резултатът от изборите за водач на Консервативната партия ще бъде избран посредством гласоподаване по пощата от членовете на ръководещата партия, чийто брой съгласно разнообразни източници варира от 160 000 до съвсем 200 000.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР