Министърът на външните работи на Великобритания Джереми Хънт заяви, че

...
Министърът на външните работи на Великобритания Джереми Хънт заяви, че
Коментари Харесай

Преговорите за Brexit са в решаващ етап


Министърът на външните работи на Англия Джереми Хънт съобщи, че договарянията за Brexit са в решителен стадий, оповестява организация Associated Press. Преговорите са на „ значим заключителен стадий “ означи Хънт, който е в Брюксел на среща на външните министри на Европейски Съюз.
Хънт съобщи, че английското държавно управление е схванало по какъв начин ще може да получи болшинството от гласовете при гласуването на Brexit в Народното събрание.

„ Знаем по какъв начин можем да получим мнозинство в Народното събрание “, е споделил той.

Британският парламент през януари отхвърли съгласуваната с премиера на Англия Тереза Мей и Брюксел договорка за Brexit, защото доста от членовете на Народното събрание не ги устройваше ситуацията във връзка с ирландската граница. Така нареченият „ застраховащ проект “ би трябвало да подсигурява бистрота по границите сред Ирландия и Северна Ирландия при положение, че страните не съумеят да реализират други договорености, запазващи свободата на границата. Британските политици се притесняват, че използването на този „ проект за обезпечаване “ ще докара до непозволено въздействие на Европейски Съюз върху комерсиалния бранш на Англия.

Сега Тереза Мей се пробва да направи промени във връзка с този проект. Брюксел от своя страна декларира, че не е подготвен да се върне към договаряния.

Сред гласувалите срещу договорката на Тереза Мей е имало доста членове на консервативната партия и в този момент министър председателят се пробва да получи поддръжката им. Така да вземем за пример в неделя Мей е написала до членовете на консервативната партия писмо, в което е призовала да пожертват личните си желания в името на Brexit.

Очаква се, че идващото гласоподаване по договорката ще е на 27 февруари. Ден преди този момент министър председателят Тереза Мей ще би трябвало да се регистрира пред английските министри за напредъка по договорката. Ако не успее да реализира промени в съглашението, то в Народното събрание ще гласоподават по предложенията на депутатите.
Крайната дата за излизането на Англия от Европейски Съюз е 29 март 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР