Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу нарече гръцкия

...
Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу нарече гръцкия
Коментари Харесай

Чавушоглу нарeче гръцкия министър на отбраната „разглезено хлапе“

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу назова гръцкия министър на защитата Панос Каменос „ капризно хлапе ", отбелязва електронното издание на водещия атински всекидневник Kathimerini, като прецизира, че мненията му са направени във връзка изказвания за двустранните териториални разногласия и нарушаванията на въздушното пространство в Егейско море.

„ Имаме предизвестие за Гърция. Имате капризно хлапе, който наричате собствен министър на защитата. Внимавайте с него, с цел да не се намесват въоръжените ни сили в възможни произшествия ”, цитира Чавушоглу локална турска медия, на която се базира вестника. Изявлението му е направено в границите на тирада пред жандармеристите и възпитаниците на Академията за брегова защита.

„ Това е изцяло приятелско предизвестие. Нищо не може да се завоюва от реториката, която ускорява напрежението “, е допълнил Чавушоглу.
Той също по този начин предизвести Гърция, че неговата страна няма да одобри никакви „ неоправдателни дейности “ в Егейско море.

„ Напомняме на всички за решението на нашия парламент, нашата брегова защита и военноморски ни сили не престават да вършат това, което би трябвало да се направи във връзка с всевъзможни отрицателни дейности ", е подчертал първият посланик на Анкара, базирайки се на декларация от 1995 година на турския парламент, която позволява военни дейности против Гърция, в случай че Атина вземе решения за териториалния си суверенитет, считани за враждебни от Турция. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР