Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров съобщи, че

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров съобщи, че
Коментари Харесай

Украйна блокира 86 руски телевизионни канала

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че Украйна е блокирала 86 съветски телевизионни канала и 181 интернет-страници, както и филми и книги на съветски език, заяви РИА Новости.
Тази информация беше показана по време на конференция, отдадена на свободата на медиите и сигурността на публицистите, проведена от представителството на ОССЕ в Москва, съобщи БГНЕС.
Съобщава се, че Киев нееднократно е ограничавал работата на съветските медии в страната, в това число и като постоянно е забранявал влизането на съветски публицисти на територията на Украйна.
През март 2015 година е отнета акредитацията към украински държавни институции на 115 съветски медии. В Украйна е неразрешено излъчването на главните съветски телевизионни канали.
Лавров оцени тези ограничения като нарушение на свободата на медиите и прикани ОССЕ, Европейски Съюз и Съединени американски щати да реагират на тази възбрана, както и на депортирането на публицисти от съветски медии. Министърът съобщи, че е неприемливо практикуването на двойни стандарти в тази област.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР