Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обвини Франция

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обвини Франция
Коментари Харесай

Лаврова с нова пропагандна теза: Германия и Франция разрушиха териториалната цялост на Украйна

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров упрекна Франция и Германия в " разрушение на териториалната целокупност на Украйна “.

Париж и Берлин " унищожиха териториалната целокупност на Украйна, тъй като не имаха намерение да извършват Минските съглашения “, декларира Лавров в изявление за прокремълската ТАСС.

" Когато съавторите на Владимир Путин намерено признаха за Минските съглашения, че в действителност са го подвели и нямат желание да ги ползват, точно те унищожиха териториалната целокупност на Украйна, за която толкоз непрекъснато се тревожат в този момент “, упорства Лавров.

Той също по този начин означи, че предходната година някогашният немски канцлер Ангела Меркел и някогашният френски президент Франсоа Оланд са декларирали, че споразуменията от Минск са " опит да се даде време на Украйна “. Според конспирациите на съветския външен министър това е направено " за попълване на военните арсенали на украинския режим против Руската федерация “.

Лавров упорства, че " същността на Минските съглашения е запазването на териториалната целокупност на Украйна “. Но това съветският посланик схваща като " възобновяване посредством даване на специфичен статут на Донбас – Луганска и Донецка национални републики “, с други думи - определянето им като неукраински територии.

През 2014 година Руската федерация поддържа бойците, които сътвориха самопровъзгласилите се " ДНР “ и " ЛНР “ в елементи от Донбас и нелегално анексира Крим.

За разрешаване на спора бяха подписани Минските съглашения. Русия твърдеше, че не е страна в спора и се разгласи просто за " медиатор “.

Само след няколко години лъсна цялата демагогска политика на Кремъл, който е подготвял Русия за въоръжен конфликт с Украйна.

Миналата есен съветските управляващи изостриха обстановката по границата с Украйна - вкараха доста военни и техника. В Украйна и западните страни започнаха да приказват за опасност от навлизане.

В средата на февруари 2022 година спорът ескалира в елементи от Източна Украйна - бойци откриха огън по обитаеми места с тежки оръжия, които бяха неразрешени от Минск, и упрекнаха украинската страна във въоръжени провокации.

Тогава " ЛДПР “ разгласи всеобща евакуация на популацията в Руската федерация и " готовност “.

На 24 февруари Русия стартира пълномащабно навлизане в Украйна, откакто месеци наред отхвърляше, че Москва се готви за война.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР