Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир Абдолахиан призна

...
Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир Абдолахиан призна
Коментари Харесай

Иран призна, че е доставял дронове на Русия

Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир Абдолахиан призна за първи път, че страната му е доставила на Русия дронове, само че акцентира, че те са били предадени на Москва преди началото на войната с Украйна, в която създадени в страната атакуващи качества бомбардираха Киев, съобщи “Асошиейтед прес”.

Коментарите на външния министър бяха направени след месеци на объркващи известия от Техеран по отношение на доставката на оръжие, до момента в който Русия употребява безпилотните самолети, с цел да нанася удари по украинската енергийна инфраструктура и цивилни цели.

" Дадохме стеснен брой дронове на Русия месеци преди войната в Украйна “, сподели Амир Абдолахиан пред медиите след среща в иранската столица.
По-рано локални представители отхвърлиха изказванията, че Техеран доставя оръжие на Русия за войната ѝ против Украйна. По-рано тази седмица посланикът на Иран в Организация на обединените нации назова обвиняванията " изцяло неоснователни " и повтори позицията на Техеран, че резервира неутралитет в спора.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР