Министърът на външните работи и вицепремиер в оставка Мария Габриел

...
Министърът на външните работи и вицепремиер в оставка Мария Габриел
Коментари Харесай

Мария Габриел не е поканена в служебния кабинет

Министърът на външните работи и вицепремиер в оставка Мария Габриел съобщи, че не е получила покана за присъединяване в служебния кабинет, осведоми БНР. Тя разяснява настоящи политически тематики пред публицисти в Брюксел преди началото на втория ден от съвещанието на външните министри на страните в НАТО.

" Не, нямам покана. Не мисля, че мога да разясня повече каквото и да било. За мен е доста значимо в действителност до последния ден на работата на това държавно управление да бъдем дейни, да показваме позиция, както и през днешния ден, да демонстрираме, че България е един благонадежден и приближен сътрудник ", посочи Габриел.

Тя отхвърли да разяснява дали ще остане в политиката след европейските избори с претекст, че към момента е част от държавното управление Денков-Габриел.

На този стадий тя не вижда заплаха от поврат във вътрешната политика. " Разбира се, имам вяра в отговорността на всеки един, който ще заеме поста на министър и ще бъде част от държавно управление, в действителност да покаже тази поредност и да продължат целенасочените старания по съществени цели, които имаме, в това число външнополитическите - Шенген, Еврозона, участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз ", уточни Мария Габриел.

По отношение на декларацията на " Възраждане " против участието на България от НАТО, тя съобщи: " Мисля, че в България имаме сериозна маса от трезвомислещи хора, които доста добре осъзнаваме, че, тъй като сме в НАТО, България е толкоз мощна, толкоз самостоятелна и с толкоз високо равнище на сигурност. Никога преди този момент в нашата история ние не сме имали тази опция. "

Във връзка с изказванията за открити у нас оръжия за " Хамас " Габриел сподели, че следи информацията в медиите. Тя имам вяра в положителното съдействие със службите в Европейски Съюз и с НАТО. " Ето това е съдействието, което ни носи принадлежността към Европейски Съюз и НАТО, тъй като, когато става въпрос за закани за сигурност, ние не сме сами ", добави външният министър в оставка.

По тематиката за дълготрайната поддръжка за Украйна Мария Габриел уточни: " Ние всички ясно споделяме, че Русия остава директната опасност за Алианса, само че повече от всеки път сме обединени и с поддръжката за Украйна ние в действителност оказваме поддръжка за нашата сигурност и за нашите полезности. Да, ние сме за това тази поддръжка да бъде устойчива, да бъде предвидима, да бъде задоволителна, тъй че в действителност Украйна да бъде победител в тази война. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР