Министърът на външните работи Буяр Османи разбра кой стои зад

...
Министърът на външните работи Буяр Османи разбра кой стои зад
Коментари Харесай

„КЛУБНО СЪСТЕЗАНИЕ“: Буяр Османи – категорично против откриването на клуба в Благоевград

Министърът на външните работи Буяр Османи разбра кой стои зад откриването на македонския клуб " Никола Вапцаров " в Благоевград, само че не разкри кой стои зад откриването на българските клубове в Битоля и Охрид, макар че институциите разполагат с информация за него.

Зад клуба в Благоевград, който ще отвори порти в неделя, стои фондация от Канада.

Когато разбрах кой финансира клуба, ми беше ясно във всички аспекти. Това е фондация от Канада, която също има личен уеб страница. Ако погледнете позициите на фондацията по отношение на геостратегическите ползи, ще видите, че това не е в стратегическите ползи на страната. Не споделям, че нямат право, само че не ми харесва наклонността - те злоупотребяват с общностите тук и там за политически цели – сподели Османи.

За разлика от водачите на ВМРО-ДПМНЕ и Левица Християн Мицкоски и Димитър Апасиев, които ще отидат на откриването на клуба в неделя, министър Османи няма да участва.

Няма да отида по същите аргументи, заради които не отидох на откриването на клубовете в Битоля и Охрид. Защото считам, че нито един от тези клубове не прави положително за българската общественост тук, т.е. македонската там. Мисля, че откриването на клуба в Благоевград, т.е. основата зад откриването на „ Никола Вапцаров “, не може да бъде във функционалност на поощряване на македонската общественост в България и във функционалност на междудържавни връзки. Мисля, че целият развой би трябвало да се върне в естествен път в духа на другарство и съдействие - сподели Османи.

Министърът добави, че утрешното събитие, на което министър председателите на Северна Македония и България тържествено ще открият железопътния кулоар Скопие-София, е по-важно събитие от това „ клубно съревнование “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР