Министърът на туризма Зарица Динкова най-накрая организира среща с бранша

...
Министърът на туризма Зарица Динкова най-накрая организира среща с бранша
Коментари Харесай

Зарица Динкова за исканата оставка: Аз не съм само министър на ресторантьорите, а и на потребителите

Министърът на туризма Зарица Динкова най-сетне провежда среща с сектора и кметовете на морските общини. Тя бе в Бургас, с цел да разиска с тях сезона и проблемите. 

След срещата тя даде къс брифинг, който Флагман.бг предава на ЖИВО.

Припомняме, че поради абсурда със скъпите пържоли във Варна ресторантьорският отрасъл изиска оставката й поради позицията й.

„ Мисля, че тази тематика с настояването на оставки се изтърка. Туризмът е прекарване и това, което би трябвало да дадем на клиентите си, е качество и отношение. Моят зов, с който се обърнах към бизнеса, беше точно да ми оказват помощ да защитим качеството на продукта. Аз не съм министър на ресторантьорите, а и на потребителите. И в действителност без клиент нямаме бизнес, нали по този начин?! Всички сме заинтригувани клиентите ни да са удовлетворени, да има напредък. Моят зов беше да бъдем доста по-внимателни за това по какъв начин се отнасяме към клиентите си, с цел да можем да защитим ставката от 9 % - това, което аз направих сполучливо за 2023 година и се пробвам да направя и за идната година. Данните от Българската стопанска камара сочат, че това е значимо за развиването на бизнеса. В този бизнес имаме стотици дребни и междинни предприятия – фамилии, които зависят от него и за които тази ставка е извънредно значима “, сподели тя. 

Няма причина за подаване на оставка, посочи тя, като добави, че си е свършила работата, а точно да балансира сред бизнеса и потребителите.  

 



„ Ресторантьорите са един сегмент от този бизнес. В случая аз опазих интереса на целия туристически бранш, би трябвало да поддържаме един добър имидж. Не може да си плашим клиентите. Не може отношението да е „ в случай че вие се оплачете, ние ще ви съдим “, такава скрита опасност е неприемлива, това ме предизвика да се обърна с зов да сме доста по-внимателни по какъв начин третираме клиента си “, безапелационна бе тя. 

На въпрос на Флагман.бг за какво не е толкоз дейна, както предшествениците й - във връзка с срещи с сектора, инспекции по плажовете по време на сезона, тя отговори: " Провела съм срещи, очевидно е от сектора ".

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР